Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Το "Τσιπουροφεστιβάλ του Κακοταρίου" και οι ...εντιμότατοι σχολιαστές. Οι γυναίκες της Ηλειας στην πρωτοπορεία...

Στην εξαίρετη ιστοσελίδα "ΟΡΕΝΗ ΗΛΕΙΑ"
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
ΑΠΟ ΚΟΡΑΚΟΥ ΣΤΟΜΑ, ΚΡΑΑΑΑ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ. ΠΕΣ ΤΟΥ ΚΟΛΛΗΤΟΥ ΣΟΥ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΒΡΗ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ.
ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΟΣΑ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ. ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ, ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΒΡΙΩΤΗΣ. ΚΙ ΑΝ ΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ. ΤΟΥ ΛΕΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΒΡΗ; ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΤΟΠΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΣΚΗΤΙΣΜΟ. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ
20 Οκτωβρίου 2010 11:06 μ.μ.
O Σωτ Σωτηρόπουλος απαντά…
Το σχόλιο του ΑΝΩΝΥMΟΥ έχει το σοβαρό πλεονέκτημα της συνομοταξίας των ασπαλάκων, αλλά τουλάχιστον ας έγραφε τον αντίλογο. Εγώ χαίρομαι γιατί τουλάχιστον το διάβασε. Προφανώς θα ξέρει ...κορακίστικα! Όσο για τις προσωπικές επιθέσεις, η μάνα μου όταν ήμουν μικρός πάντα μου έλεγε για κάποιες καρυδιές γεμάτες καρύδια που τις πετροβολάνε... Εγώ τώρα που μεγάλωσα στωϊκά στο άρθρο μου για το "Τσιπουροφεστιβάλ" προέβλεψα για αστραπές και βροντές από "νεφεληγερέτες Δίες" και ο νοών νοήτω... Ο καθείς με τα όπλα του λοιπόν. Νοιώθω κάπως άσχημα με την καλή ιστοσελίδα που γίνομαι αιτία να υποβαθμίζεται. Ίσως δεν το ξανακάνω.
Σωτήρης Σωτηρόπουλος
21 Οκτωβρίου 2010 10:06 π.μ.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Enas Dibrivths.
mhpvs h manoyla soy soy ta eipe allivs. mhn petas petres opoydhpote.
giati den afbneis ton kosmo na diaskedasei opvs toy aresei. Ayth einai h koyltoyra toy kai glentaei opvs uelei.
an esena den soy aresei o tropos toys. mhn toyw enoxleis.den soy ftaine oi toy agiannh, pantelehmona, kapelh, berbini k.a.
den anexomaste allo tis blakeiew soy. den soy anaferv tipota allo sta eipe kai enaw filos pio panv.
sthn karydi;a petane petrew ή kremane koydoynia
21 Οκτωβρίου 2010 10:06 π.μ.
 Ο/Η  Ανώνυμος είπε...
Μην το παρατραβατε, ο Σωτηράκης είναι το καλό παιδί της Δίβρης. αρχίζει και τα φτειάχνει με τον Δεσπότη, όπου είχε δικαστικές διαμάχες, με τους Ολύμπιους κ.λ.π.
22 Οκτωβρίου 2010 6:47 π.μ.
 ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠ. ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Έγραψε η ιστοσελίδα «ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ»:
Ούτε μια γυναίκα υποψήφια δήμαρχος!
Σχόλια ( 20/10/2010 19:47 )
Κάτι που πέρασε εντελώς απαρατήρητο στην παρούσα προεκλογική περίοδο είναι η απουσία κάποιας γυναίκας υποψήφιας δημάρχου στην Ηλεία. Στους 27 συνδυασμούς που κατατέθηκαν στα Πρωτοδικεία, ούτε ένας
δεν έχει επικεφαλής γυναίκα, σε μια εποχή που η χειραφέτηση της γυναίκας έχει προχωρήσει σημαντικά στην κοινωνία. Στην πολιτική, ωστόσο, η πρόθεση συμμετοχής γυναικών είναι ακόμη ελεγχόμενη από τους άνδρες, οι οποίοι έχουν τον πρώτο λόγο στους κομματικούς και πολιτικούς μηχανισμούς. Θυμίζουμε ότι στις προηγούμενες εκλογές της αυτοδιοίκησης που οι συνδυασμοί ήταν περισσότεροι υπήρχε μία γυναίκα υποψήφια δήμαρχος στην Αμαλιάδα (η κα Ρούλα Γκουβίτσα). 

Κι αν πάμε ακόμη πιο παλιά, θα δούμε ότι η πρώτη γυναίκα δήμαρχος στην ελληνική επικράτεια (1944-45) ήταν επίσης από την Αμαλιάδα, η αείμνηστη Μαρίκα Μπότση-Τσαπαλήρα. Έκτοτε η Ηλεία δεν ξαναείδε γυναίκα δήμαρχο…

Ευτυχώς που υπάρχει και η ποσόστωση στα ψηφοδέλτια, έτσι η συμμετοχή των γυναικών στην αυτοδιοίκηση δια νόμου καθορίζεται στο ένα τρίτο τουλάχιστο του δημοτικού συμβουλίου.
Σχολίασε στο «ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ» ο Σωτήρης Σωτηρόπουλος:
Η Ηλεία της πρωτοπορίας στις γυναίκες, τώρα ούτε μια για Δήμαρχος
Απόψεις αναγνωστών ( 21/10/2010 09:46 )
Αγαπητοί του "Ηλεία Τώρα", Πολύ καλά κάνετε και υπενθυμίζετε για την πρώτη Ελληνίδα δήμαρχο Αμαλιάδας, Μαρίκα Τσαπαλήρα, (σε έκρυθμες, ηρωικές και δύσκολες εποχές).
 Αλλά και η Δίβρη (δηλαδή, η Ηλεία) έχει τα πρωτεία στην Ελλάδα, αφού το 1956 (σε εποχές ομαλότητας) έβγαλε την πρώτη Ελληνίδα πρόεδρο Κοινότητας, την αείμνηστη Βούλα Μάρκου - Σωτηροπούλου, που μάλιστα πήρε σχεδόν διπλάσιους ψήφους από το δεύτερο άντρα!
Με την εκτίμησή μου,
Σωτήρης Σωτηρόπουλος, γιατρός, εκδότης του ιστορικού-λαογραφικού περιοδικού «ΔΙΒΡΗ»
και πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «Κοινωνική Ένωση Αναδημιουργίας»
Υ.Γ. Η πάλαι ποτέ ένδοξη και ξακουστή Δίβρη, σήμερα, από πλευράς υποψήφιων, έχει κατρακυλήσει... "στου κακού τη σκάλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου