Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΩΡΕΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΕΚ ΔΙΒΡΗΣ ΕΛΚΟΥΣΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΞΑΝΘΗΣ ΨΥΧΑΛΙΝΟΥ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ!!...


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΛΑΜΠΕΙΕΩΝ (ΔΙΒΡΙΩΤΩΝ) ΗΛΕΙΑΣ
«ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ»
27063 Λαμπεία τηλ 6972295293                                                 Δίβρη (Λαμπεία) 23-1-2011
       αρ. πρωτ. 1941
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Μια τεράστια περιουσία ΔΩΡΕΑ στο Νοσ/μείο Πύργου
παραμένει στα αζήτητα επί 12 χρόνια!!...
Περιήλθε εις γνώση μας, από επιστολή της Ηλείας μαχητικής αγωνίστριας κ. Αγγελικής Λαδέα (που αποκάλυψε το θέμα), το ανωτέρω συγκλονιστικό γεγονός και θεωρούμε χρέος μας (για λόγους που θα εξηγήσουμε κατωτέρω) να το δημοσιοποιήσουμε, όπου δει.
Λοιπόν, η αείμνηστη Πυργιώτισσα Ξανθή Γιαννοπούλου (το γένος Κ. Ψυχαλίνου σύζυγος του Ηλείου Γιάννη Γιαννόπουλου, Υπουργού του Γεωργίου Παπανδρέου -«γέρου») το έτος 1994 έγραψε την ΔΙΑΘΗΚΗ της η οποία δημοσιεύτηκε στο Πρωτοδικείο Πύργου στις 14-4-1999 και έλαβε αριθμό 77/1999.
Στην Διαθήκη της αυτή άφησε, σε περίληψη, τις παρακάτω Κληροδοτήσεις:
1ον Στο Νοσοκομείο Πύργου όλη την ακίνητη περιουσία της: Αποτελούμενη α) Μια μεγάλη βίλα επί της οδού Νηρηϊδος 32 στο Παλ. Φάληρο, β) Ένα Διαμέρισμα επί της οδού Ίριδος 3-5 επίσης στο Παλ. Φάληρο, γ) Μια παλαιά οικία (3/4) επί της οδού Κανάρη 6Α στον Πύργο δ) Τρία οικόπεδα συνολικής έκτασης 2.423 τ.μ. στην Πύργο (στην προνομιακή θέση «Λάπατο»)
2ον Σε 3 Ναούς του Πύργου, το άσυλο «Νέα Βασιλειάς», την Φιλαρμονική Πύργου «Απόλων», το Λύκειο Ελληνίδων, τον Μουσικό Σύλλογο «Ορφεύς»  και 36 ακόμη συγγενικά και φιλικά της πρόσωπα, το ποσό των 22 εκατομμυρίων δραχμών: Από 500.000 δραχμές στον καθένα.
3ον Στον Δικηγορικό Σύλλογο Πύργου και σε συγγενικά και φιλικά της πρόσωπα, τα κινητά πράγματα των οικιών της: Έπιπλα, Βιβλιοθήκη, ασημικά, κρύσταλλα κλπ.
Ως εκτελεστές της Διαθήκης  όρισε δύο γνωστούς της Δικηγόρους (ένα του Πύργου και ένα των Αθηνών) και μάλιστα με την εντολή: «…να εκπληρώσουν το Ιερό τους χρέος με την μεγαλύτερη δυνατή επιμέλεια και χωρίς καθυστέρηση».
Δυστυχώς, χωρίς να γνωρίζουμε τους λόγους μέχρι αυτή τη στιγμή (12 χρόνια μετά την δημοσίευση της ΔΙΑΘΗΚΗΣ!!!), δεν εκπληρώθηκε η επιθυμία της  διαθέτιδος, τουλάχιστον όσον αφορά την μεγάλη ΔΩΡΕΑ – ΕΥΕΡΓΕΣΙΑ στο Νοσ/μείο Πύργου. Και όχι μόνο αυτό, όλες οι Διοικήσεις του Νοσοκομείου εδώ και 12 χρόνια δεν είχαν πάρει είδηση; Αλλά και η σημερινή Διοικητής του Νοσ/μείου Πύργου στην οποία απευθύνθηκε προφορικώς και γραπτώς ο εξαίρετος Πύργιος έγκριτος δικηγόρος κ. Διονύσιος Μιχόπουλος «αγρόν ηγόρασε» και δεν απάντησε εδώ και μήνες!!...
Τι να υποθέσει κανείς; Επικίνδυνη γραφειοκρατική αγγύλωση; Αναλγησία και εγκληματική αδιαφορία για την υγεία του λαού της Ηλείας, όταν καθημερινά διαβάζουμε ότι στο Νοσοκομείο του Πύργου δεν έχουν ούτε γάζες στα χειρουργεία; Ή κρύβονται πίσω από αυτές τις αβελτηρίες της 12χρονης καθυστέρησης κάποιες σκοπιμότητες που δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε;
Η διαθέτις-ευεργέτις του Νοσοκομείου μάλιστα στη ΔΙΑΘΗΚΗ της δίνει όλη την ευχέρεια στους εκτελεστές  να εκποιούν τα ακίνητα με την μέγιστη ευκολία, να διαθέσουν τα χρήματα στο Νοσοκομείο ανάλογα με τις ανάγκες του και να ενεργούν χωρίς πολλές διατυπώσεις!!!. Και αντ΄ αυτού αφήνουν τα αμυθήτου αξίας ακίνητα σε περιοχές «φιλέτα», όπως η βίλα στο Παλαιό Φάληρο, να ρημάζουν (και να μετατρέπεται σε στέκι αρουραίων και χρηστών κλπ), ενώ το Νοσοκομείο μας πάσχει. Και να μη ξέρουν οι Πύργιοι και οι Ηλείοι τι έγιναν οι μεγάλες ευεργεσίες από την περιουσία μιας συμπολίτιδος.
Τέλος –όπως προείπαμε- εν ολίγοις, θα πούμε γιατί εμείς πήραμε την πρωτοβουλία αυτής της Επιστολής, όταν πληροφορηθήκαμε και συγκλονιστήκαμε για την ύπαρξη αυτής της μεγάλης ΔΩΡΕΑΣ.  Πρώτον γιατί είμαστε ενεργοί πολίτες και εν δυνάμει «καταναλωτές» υγείας του χειμαζόμενου Νοσοκομείου Πύργου, δεύτερον γιατί ο υπογράφων έχει την ιατρική ιδιότητα και έχει χρηματίσει  Πρόεδρος σε μεγάλο Νοσοκομείο («ΤΖΑΝΕΙΟ») και γνωρίζει τι σημαίνει μια τέτοια ευεργεσία και τρίτον γιατί η μεγάλη οικογένεια των ευεργετών Ψυχαλίνου έλκει την καταγωγή της από την ιδιαίτερη πατρίδα μας Δίβρη (όπως μας άφησε γνώση και κληρονομιά ο αείμνηστος πρόεδρος του Συλλόγου μας –και φίλος της οικογένειας-  Νίκος Σωτηρόπουλος) και ως εκ τούτου αισθανόμαστε περήφανοι και εκ καθήκοντος υπόχρεοι.
Μετά την παράθεση των ανωτέρω.
 ΚΑΛΟΥΜΕ την Διοικητή του Νοσοκομείου Πύργου και πάντα άλλο υπεύθυνο και αρμόδιο, να απαντήσουν στον Ηλειακό λαό γιατί ολιγωρούν και γιατί του στερούν το δικαίωμα να έχει καλλίτερη περίθαλψη. Και επί πλέον ποιοι ευθύνονται για την μη αξιοποίηση επί 12 ολόκληρα χρόνια της μεγάλης αυτής περιουσίας.
Με τιμή, για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος
Σωτήρης Σωτηρόπουλος
(ιατρός, εκδότης του περιοδ. «ΔΙΒΡΗ» και πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «Κοινωνική Ένωση Αναδημιουργίας»)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου