Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ Ή ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ!...


Για την τεράστια περιουσία ΔΩΡΕΑ στο Νοσ/μείο Πύργου:
Ένοχη σιωπή ή σκανδαλώδης συγκάλυψη;

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ                Επείγον                                                            
ΛΑΜΠΕΙΕΩΝ (ΔΙΒΡΙΩΤΩΝ) ΗΛΕΙΑΣ
«ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ»
27063 Λαμπεία τηλ 6972295293                               Δίβρη (Λαμπεία) 3-2-2011
       αρ. πρωτ. 1945

                                                Προς
                                                Τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
                                                                Κύριο Ανδρέα Λοβέρδο - ΑΘΗΝΑ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: - 6η ΠΥΣΔΕ - ΠΑΤΡΑ
                                     -ΜΜΕ

Αξιότιμε Κε Υπουργέ
Όπως σας ενημερώσαμε με την από 23-1-2011 επιστολή μας, η αείμνηστη Πυργιώτισσα Ξανθή Γιαννοπούλου (το γένος Κ. Ψυχαλίνου) σύζυγος του αείμνηστου Ηλείου πολιτικού Γιάννη Γιαννόπουλου, Υπουργού του Γεωργίου Παπανδρέου -«γέρου της Δημοκρατίας», το έτος 1994 άφησε στο Νοσοκομείο Πύργου με την ΔΙΑΘΗΚΗ της η οποία δημοσιεύτηκε στο Πρωτοδικείο Πύργου στις 14-4-1999 και έλαβε αριθμό 77/1999, όλη την ακίνητη περιουσία της, αποτελούμενη: α) από μια μεγάλη βίλα επί της οδού Νηρηϊδος 32 στο Παλ. Φάληρο, β) ένα Διαμέρισμα επί της οδού Ίριδος 3-5 επίσης στο Παλ. Φάληρο, γ) μια παλαιά οικία (3/4) επί της οδού Κανάρη 6Α στον Πύργο δ) τρία οικόπεδα συνολικής έκτασης 2.423 τ.μ. στην Πύργο (στην προνομιακή θέση «Λάπατο»). 
Δυστυχώς και προς λύπη μας, μέχρι σήμερα δεν είδαμε καμιά ανταπόκριση ή στοιχειώδη ευαισθησία από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Πύργου, παρότι η σημερινή Διοικητής του Νοσ/μείου Πύργου κ. Σιουρούνη στην οποία απευθύνθηκε προφορικώς και γραπτώς (κατέθεσε επισήμως την ΔΙΑΘΗΚΗ με αριθμό πρωτοκόλλου από τις 5 Νοεμβρίου 2010) ο έγκριτος δικηγόρος κ. Διονύσιος Μιχόπουλος «αγρόν ηγόρασε» και δεν απάντησε εδώ και μήνες!!...
Με απλά λόγια κύριε Υπουργέ, 12 (αριθμός δώδεκα) ολόκληρα χρόνια και ενώ το Νοσοκομείο Πύργου (σύμφωνα με τα καθημερινά ρεπορτάζ των εφημερίδων και τις μαρτυρίες των ατυχών ασθενών του Ν. Ηλείας) δεν διαθέτει ούτε γάζες για τα χειρουργεία, ούτε ουροσυλέκτες κλπ χρειώδη πρώτης ανάγκης, αφήνει ανεκμετάλλευτη μια μεγάλη ευεργεσία, μια γενναία ΔΩΡΕΑ δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ!!!... Και μάλιστα (σύμφωνα με την επιθυμία και εντολή της διαθέτιδος) τα ανωτέρω πολύ μεγάλης αξίας ακίνητα μπορούν να αξιοποιηθούν υπέρ αναγκών του Νοσοκομείου ταχύτατα και με μεγάλη ευκολία.
Και ρωτάμε εμείς οι απλοί πολίτες. Τι συμβαίνει κύριε Υπουργέ; Υπάρχει εκ μέρους των υπευθύνων ένοχη σιωπή, σκανδαλώδης συγκάλυψη ή  κάτι άλλο; Έχετε υποχρέωση να το ερευνήσετε και να διαπιστώσετε ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή την ακατανόητη αβελτηρία για την εκτέλεση της Διαθήκης και την εγκληματική αδιαφορία εις βάρος της υγείας του λαού της Ηλείας.
Ουδείς ευαισθητοποιήθηκε μέχρι τώρα. Ούτε το Υπουργείο σας, ούτε η Διοικητής του Νοσοκομείου, ούτε ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, ούτε ο Δήμαρχος Πύργου, ούτε ο Δικηγορικός Σύλλογος Πύργου (που ήταν ένας εκ των αποδεκτών της ευεργεσίας) ούτε κανένας άλλος υπεύθυνος (ή ανευθυνοϋπεύθυνος…).  Ακόμη και ορισμένα από τα ΜΜΕ τηρούν αιδήμονα σιωπή (πλην της «ΑΥΓΗΣ» και «ΠΑΤΡΙΔΑΣ» Πύργου και μαχητικών ιστοσελίδων που ανέδειξαν το θέμα, και είναι προς τιμή τους). Μήπως τελικά, θα πρέπει να επέμβει ο κ. Εισαγγελέας Ηλείας;
          Εμείς αναμένουμε άμεση παρέμβασή σας και απάντηση

Μετά τιμής
Ο πρόεδρος
Σωτήρης Σωτηρόπουλος
(ιατρός, εκδότης του περιοδικού «ΔΙΒΡΗ» και πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «Κοινωνική Ένωση Αναδημιουργίας»)

Υ.Γ. Το παρόν να πρωτοκολληθεί και καταστεί δημόσιο έγγραφο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου