Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

ΙΔΟΥ! ΜΙΑ ΘΛΙΒΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤΑ ΕΝΑΜΙΣΙ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΗΛΕΙΑΣ...



Το σπουδαίο κτίριο του (πρώην) Υγεινομικού Σταθμού Λαμπείας που ανεγέρθηκε το 1956 με
δαπάνες των εν Αμερική Ηλείων, μένει εκεί έρημο κι αναξιοποίητο
Ακατάληπτη «απάντηση» μετά ενάμισι χρόνο (!!!),
για το αίτημα του Κέντρου Υγείας στη Λαμπεία
           
Η «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΒΡΙΩΤΩΝ» πριν λίγες μέρες, έλαβε από την  καθύλην αρμόδια «Διοίκηση 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσσων, Ηπείρου και Δυτ. Ελλάδας» το υπ. αρ. 10483/20-4-2011 έγγραφό της με θέμα «Σύσταση Κέντρου Υγείας στη Λαμπεία του Ν. Ηλείας» και σε πέντε αράδες μας λένε:

«Σε απάντηση του σχετικού εγγράφου σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες επεξεργασίας στοιχείων του Υγειονομικού Χάρτη που είναι ένα σύγχρονο διαχειριστικό εργαλείο ορθολογικής λήψης αποφάσεων, …θα μελετήσουμε το αίτημά σας σε νέα βάση».

Καταλάβατε εσείς τίποτα; Ασφαλώς όχι. Τέτοια ακατάληπτα λόγια, τέτοια ξύλινη και εξωγήϊνη γλώσσα είχαμε να ακούσουμε χρόνια!…
            Αλλά αυτό είναι το λιγότερο από άσχετους και ανίκανους ανθρώπους που τους έβαλαν (δηλ. τους διόρισαν με παχυλούς μισθούς) σε μια νευραλγική θέση για να φροντίσουν την Υγεία των Ελλήνων. Εκείνο που είναι απαράδεκτο και θλιβερό και καταρρίπτει κάθε ρεκόρ γραφειοκρατικής αγκύλωσης και …«υψιπετούς» ανοησίας είναι ότι οι κύριοι αυτοί, απαντούν –όπως απαντούν- μετά ενάμισι (αριθμός 1 ½ ) χρόνο!!!... Καλά διαβάσατε.
Αυτή είναι η απάντησή τους σε ένα έγγραφο πλήρες, με λεπτομερές ΥΠΟΜΝΗΜΑ με το αίτημα για σύσταση Κέντρου Υγείας στην ορεινή Ηλεία  που έστειλε η ΠΕΕΔ το Γενάρη του 2010   στην τότε Υπουργό Υγείας κ. Ξενογιαννακοπούλου και την Υφυπουργό κ. Γεννηματά. Αμέσως τότε η Υπουργός Υγείας και η Υφυπουργός έστειλαν εντολή στον Διοικητή της άνω 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας να μελετήσει το Υπόμνημα και να απαντήσει. Αλλά εκείνοι στου …«κουφού την πόρτα». Ακολούθησαν νέα έγγραφα της ΠΕΕΔ αλλά και νέες απανωτές εντολές του Υπουργείου, του νέου Υπουργού κ. Λοβέρδου και των Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας να απαντήσουν (στη διάθεση παντός ενδιαφερομένου όλη η ενδιαφέρουσα αλληλογραφία), αλλά εις μάτην.
            Και φτάνουμε αισίως σήμερα, κάποιοι καρεκλοκένταυροι της Υγείας ξύπνησαν και έχουν το περισσό θράσος (άραγε γιατί το θυμήθηκαν τώρα; Μυστήριο!!) να μας πετάνε κατάμουτρα πέντε αράδες με θλιβερές ουρανομήκεις ανοησίες (εκείνο το … «σύγχρονο εργαλείο ορθολογικής λήψης αποφάσεων» τι σας λέει;) που χαρακτηρίζουν ένα Κράτος, μια Κυβέρνηση, μια Περιφέρεια, ένα Νομό, ένα Δήμο…., και πάει λέγοντας. Εν τέλει χαρακτηρίζουν εμάς τους ίδιους που με την ψήφο μας τους βάλαμε «κορώνα» στο κεφάλι μας. Αλλά δεν φανταζόμαστε τέτοια εξέλιξη. Θα μας πείτε, αυτό μας μάρανε, εδώ καίγεται το σπίτι του έλληνα από άκρου εις άκρον με τις «Τροϊκανές» και άλλες «ΔΝΤ» αθλιότητες, εδώ ο κόσμος στενάζει στις πλατείες και σεις μας λέτε για μια θλιβερή απάντηση; Ναι, γιατί από αυτά τα μικρά-μικρά κρίνονται και τα πολύ μεγάλα… 
       O! tempora, o mores!..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου