Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΜΙΑ ...ΙΔΙΟΤΥΠΗ "ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ" ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ...


Μια …ιδιότυπη «Εκεχειρία» με τον σημερινό Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας μέχρι την 10η Μαΐου,
ημέρα τελετής της αφής Ολυμπιακής Φλόγας
(Λεξ. Εκεχειρία=έχω+χειρ, Ανακωχή, σταμάτημα εχθροπραξιών…)



Με καλή προαίρεση και ελαυνόμενοι εξ υψίστου πατριωτικού και κοινωνικού χρέους από της πρώτης στιγμής (ως ενεργοί πολίτες και δημότες) προσπαθήσαμε να ασκήσουμε το αναφαίρετο δικαίωμα της επικοινωνίας και της κριτικής  με τον Καλλικρατικό Δήμο της παγκόσμιας Ολυμπιακής πρωτεύουσας, της Αρχ. Ολυμπίας.
Ο επιβαλλόμενος κοινωνικός έλεγχος ήταν και είναι σοβαρός, υπεύθυνος και δεν έχει ίχνος προσωπικής ή άλλης σκοπιμότητας, στα πλαίσια της κοινωνικής πατριωτικής προσφοράς και δράσης, εκ καθήκοντος ημών των ανησυχούντων συμπολιτών-δημοτών.
Δυστυχώς ο Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο της Αρχ. Ολυμπίας (παρακαλώ!, όλων των παρατάξεων που συμμετέχουν) μέχρι τώρα όχι μόνο δεν στάθηκαν στο ύψος της αυτοδιοικητικής τους υποχρέωσης και της δεοντολογίας, αλλά αρνούνται πεισματικά να ασχοληθούν με τις αιτήσεις μας, αλλά και να δώσουν τις δέουσες απαντήσεις στους δημότες τους. Παρότι προκλήθηκαν εγγράφως (ήδη μέχρι τη στιγμή ο Δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας έχει λάβει από της αναλήψεως των καθηκόντων του περί τα 40 έγγραφα, και δεν απάντησε σε κανένα (!!!), ενώ έχει πάρει αυστηρότατες εντολές από τις αρμόδιες Κρατικές Αρχές να απαντήσει…) αλλά  ενημερώθηκε και «δημοσιογραφικώς». Και παρότι οι ίδιοι επισήμως ανακοίνωσαν ότι θα δώσουν λεπτομερείς απαντήσεις στις τελευταίες συνταρακτικές  αποκαλύψεις περί των εν Δήμω τεκταινομένων, «τηρούν σιγήν ιχθύος» ή αιδήμονα και ένοχη σιωπή.
Τι συμβαίνει άραγε; Είναι αδιαφορία;  Είναι προσπάθεια συγκάλυψης; Είναι ανεπάρκεια και «ζαμανφουτισμός» ή κάτι χειρότερο; Ίδωμεν.

Στην αρχή, ξεκινήσαμε υπεύθυνη και εμπεριστατωμένη έρευνα. Και πραγματικά πέσαμε από τα σύννεφα όταν διαβάσαμε τις επίσημες ανακοινώσεις του Δήμου στο διαδίκτυο του Υπουργείου Εσωτερικών «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» (όπου  υποχρεωτικά αναρτώνται οι αποφάσεις και παράλληλα αποστέλλονται στο Ελεγκτικό Συνέδριο). Κάναμε επιλογή από αυτές, τις πλέον «καραμπινάτες», κυρίως αυτές που αφορούν τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος και τις δημοσιοποιήσαμε στην αρχή με ερωτηματικά. Πλην καμιά απολύτως ανταπόκριση και εξήγηση σε κανένα από τα παρακάτω τεθέντα:
1ον) Για μισθό 100.000 ευρώ το χρόνο σε περυσινό «εδικό σύμβουλο και ειδικό συνεργάτη» του Δημάρχου (βλ. αναρτημένη απόφαση υπ. αρ. 23/11/2011 10:53:54ΑΔΑ: 457ΛΩΨ5-7ΓΜ και 07/12/2011 14:32:31ΑΔΑ: 456ΑΩΨ5-0Τ8)
2ον) Για ασφαλιστικές εισφορές 30.000-55.000 ευρώ το χρόνο (δηλ. με αναλογικά υπολογιζόμενες συνολικές ετήσιες αποδοχές περί τις 200.000 Ευρώ) σε Αντιδήμαρχο (βλ. αναρτημένη απόφαση υπ. αρ. ΑΔΑ: 13/03/2012 12:19:59ΑΔΑ: Β44ΥΩΨ5-Ω4Τ και 24/10/2011 13:10:03ΑΔΑ: 45Ο1ΩΨ5-ΡΧ5)
3ον) Για χορηγία 20.000 ευρώ για μισής ημέρας «φεστιβάλ τσίπουρου» σε χωριό του δήμου χωρίς αμπέλια (βλ. αναρτημένη απόφαση υπ. αρ. 28/12/2011 09:15:44ΑΔΑ: 45Ψ1ΩΨ5-34Κ)
4ον) Για ενοίκιο 1.000 ευρώ το χρόνο σε ανύπαρκτο «λαογραφικό μουσείο» σε χωριό του δήμου (βλ. αναρτημένη απόφαση υπ. αρ. 22/12/2011 15:49:2  ΑΔΑ:5Ψ9ΩΨ5-ΓΓΗ)
5ον) Για σκανδαλώδεις συγκαλύψεις χρεών πρώην δημάρχων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, παραμονές του νέου έτους, με «κατατμήσεις» έργων και την μέθοδο των παράνομων «απευθείας αναθέσεων» (λεπτομέρειες λίαν προσεχώς) 
6ον) Για μισθό 100.000 ευρώ το χρόνο σε άρτι προσληφθέντα άλλο «εδικό σύμβουλο και ειδικό συνεργάτη» του Δημάρχου (βλ. αναρτημένη απόφαση υπ. αρ 11/04/2012 14:39:54 ΑΔΑ: Β4ΩΓΩΨ5-7ΩΕ). Επίσης βλ. και τεκμηριωμένη ανάρτηση στη Ιστοσελίδα http://nemoutablogspotcom.blogspot.com/2012/04/blog-post_22.html του  συμπολίτη λογοτέχνη Δημήτρη Κανελλόπουλου, εκδότη του ποιοτικού περιοδικού «ΟΡΟΠΕΔΙΟ»
Υπάρχει βεβαίως και 7ον), 8ον, και … κ.ο.κ. Λίγη υπομονή. 
Με την ευκαιρία: Περιήλθε εις γνώση μας και μια τελευταία δημοσίευση (την παραθέτουμε αυτούσια, όπως μας την έστειλαν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) για τις δαπάνες του Δήμου (225.090 Ευρώ!) στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.


Ομολογούμε ότι σε εποχές σκληρής λιτότητας (και με το δεδομένο της γνωστής απαξίωσης του Δήμου, εκ μέρους επίσημων κρατικών και επίσημων αρχών Ολυμπιακών Αγώνων) οι δαπάνες που προβλέπονται είναι υπερβολικές για το φτωχό βαλάντιο του Δήμου (που έχει γίνει βεβαίως γαλαντόμο για τα ανωτέρω, αδρά περιγραφόμενα με τεκμηρίωση) και ο κάθε αναγνώστης Ολύμπιος ή μη, Ηλείος ή μη, Έλληνας ή μη ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα…
Τέλος.


Κάνοντας μια χειρονομία καλής θελήσεως και εν όψει της τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στις 10 Μαΐου, …κηρύξαμε «Εκεχειρία» μέχρι τότε, μήπως και έλθει σε θεογνωσία ο Δήμος μας και δώσει τις αιτούμενες εξηγήσεις στους δημότες του. Όταν με το καλό λήξει η «εκεχειρία», τότε αν δεν απαντηθούν τα εύλογα ερωτήματα θα τεθούν υπόψιν των αρμόδιων διοικητικών, εισαγγελικών και ελεγκτικών Αρχών της συντεταγμένης Πολιτείας (φυσικά με τη νέα Κυβέρνηση)… Από κει και πέρα εμείς, …«αμαρτίαν ουκ έχομεν» για το τι μέλλει γενέσθαι. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου