Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΕΝΑΣ ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΔΙΒΡΙΩΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ…





Ένας σεμνός συμπατριώτης από τη Δίβρη, διαπρέπει ως διπλωμάτης στις Βρυξέλλες

            Το όνομά του Θόδωρος Σωτηρόπουλος. Είναι γιος του «πρωτοδιβριώτη» αείμνηστου Νίκου Γ. Σωτηρόπουλου, μεγάλου ευεργέτη της πατρώας γης Δίβρης που χρημάτισε επί 25ετία Πρόεδρος του «Συνδέσμου των εν Αθήναις Λαμπειέων-Διβριωτών ¨Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ¨.
Η προτομή του ευεργέτη της Δίβρης Νίκου  Γ. Σωτηρόπουλου
στην είσοδο του "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΒΡΗΣ"
 Ο Νίκος Σωτηρόπουλος του οποίου η προτομή κοσμεί το προαύλιο του «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΒΡΗΣ», άφησε εποχή για σημαντικά έργα ευποιίας στην ιστορική κωμόπολη αλλά και την μεγάλη του ανιδιοτελή προσφορά  εργασίας σε δεκάδες νέους και νέες της Δίβρης και των γύρω χωριών της ορεινής Ηλείας, από τη θέση του Διευθυντή της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδος.
            Ο Θόδωρος Νίκου Σωτηρόπουλος, ένας σεμνός και αθόρυβος συμπολίτης, κατάφερε να μπει στο διπλωματικό σώμα, «σπάζοντας» την παράδοση του άβατου αυτού του σώματος (την εποχή που ήταν προνόμιο των «αριστοκρατικών» οικογενειών της Αθήνας») μπαίνοντας πρώτος στις δύσκολες εξετάσεις στο Διπλωματικό Σώμα.
 Δεν είναι σκοπός αυτού του σημειώματος να γράψουμε την επιτυχημένη πορεία του συμπολίτη μας, ως διπλωμάτη και ξεχωριστού πνευματικού ανθρώπου. Αφορμή πήραμε από την πολύ συχνή παρουσία του στην Ελληνική Τηλεόραση, συνοδεύοντας επίσημα πολιτικά πρόσωπα (Πρωθυπουργούς, Υπουργούς) της Ελλάδας στις Βρυξέλλες που τώρα υπηρετεί ως Πρέσβης της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θέση λίαν σημαντική και τιμητική, ιδιαίτερα για όλους εμάς τους συμπατριώτες. Βεβαίως δεν είναι μόνο η σημερινή θέση που κατέχει επαξίως. Από την αρχή της καριέρας του, όλοι οι Κυβερνήτες της Ελλάδας (από τους αείμνηστους Ράλλη, Καραμανλή, Παπανδρέου, μέχρι τον Σημίτη –που τον τοποθέτησε ως Διευθυντή του διπλωματικού του Γραφείου-, τους νέους Καραμανλή και Παπανδρέου) εκτιμώντας τα προσόντα του τον τοποθετούσαν σε λίαν νευραλγικές και σοβαρές θέσεις. Οι ομογενείς μας στον Καναδά έχουν να πουν για την θητεία του εκεί ως Πρεσβευτής.
Η ανωτέρω φωτογραφία είναι από την πρόσφατη επίσκεψη στις Βρυξέλλες του Υπηρεσιακού Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Πικραμένου.
Εμείς οι διβριώτες σεμνυνόμεθα   όχι μόνο για τον ανωτέρω άξιο συμπατριώτη μας. Αλλά και για δυο άλλους νεότερους εξαίρετους διπλωμάτες που έλκουν την καταγωγή από την πάλαι ποτέ ένδοξη και ιστορική Δίβρη. Πρόκειται για τους γιους δυο εκλεκτών συμπατριωτισσών εκ Δίβρης. Τον γιο της Χριστίνας  Ιωάννου (το γένος Γεωργίας Νικολοπούλου-Διαμαντοπούλου από του Γκρουστάδες) και τον γιο της Καίτης Μητσοπούλου (το γένος Γρηγορίου Νικολοπούλου από τους Περδικαράδες). Ελπίζουμε και πιστεύουμε οι δυο νεαροί διπλωμάτες που και αυτοί «έσπασαν» το άβατο των Αθηναίων διπλωματών, να διαπρέψουν και οι ίδιοι, τιμώντας τον ευλογημένο τόπο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου