Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΧ. ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΤΗΣ ΛΑΜΠΕΙΑΣ, ΟΔΟΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ...


Το πρώτο Σχολικό Λεωφορείο που κυκλοφόρησε  στην Ελλάδα, σε Δημόσιο
Σχολείο ήταν το ανωτέρω που αγόρασε η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΒΡΙΩΤΩΝ, με χορηγίες συμπολιτών και φίλων και ΔΩΡΙΣΕ στο
Γυμνάσιο - Λύκειο Λαμπείας  το έτος 1998.

Ανήκουστο! Ο Δήμος Αρχ. Ολυμπίας πήρε το 
Σχολικό Λεωφορείο Λαμπείας για να μεταφέρουν εργάτες καθαριότητας…
            Συνέβη και αυτό. Τις τελευταίες ημέρες διαπιστώσαμε ότι λείπει το Σχολικό λεωφορείο από τη Λαμπεία που μεταφέρει από τα γύρω χωριά εδώ και 14 χρόνια τους μαθητές του Γυμνασίου- Λυκείου καθώς και του Δημοτικού Σχολείου Λαμπείας. Σε ερώτησή μας τι ακριβώς συμβαίνει, μας πληροφόρησαν ότι τώρα χρησιμοποιούν το Σχολικό Λεωφορείο για την μεταφορά από χωρίου εις χωρίον των νεοπροσληφθέντων «πενταμηνιτών-τετραωριτών» (με την γνωστή μέθοδο μέσω των ΜΚΟ) οδοκαθαριστών-στριών!!... Πέσαμε από τα σύννεφα μάλιστα, όταν είδαμε να χρησιμοποιείται για μεταφορά των μαθητών ένα μικρό λεωφορειάκι με συμβατικές και όχι κρατικές  πινακίδες που βάζει μέσα τα παιδάκια και τα στριμώχνει σα σαρδέλες!... (βλ. επισυναπτόμενη φωτογραφία)
Αυτό το λεωφορειάκι (με συμβατικές πινακίδες και όχι κρατικές) μεταφέρει στριμωγμένους
τώρα τους μαθητές, γιατί το Σχολικό χρησιμοποιείται για τη μεταφορά του "μπουλουκιού"
των οδοκαθαριστών του Δήμου, στα χωριά!!!...
            Η δική μας ευαισθησία, απορία, οργή και αγανάκτηση γίνεται μεγαλύτερη, γιατί εμείς (δηλ. η Ένωσή μας) είμαστε εκείνοι που με δικές μας θυσίες και χρήματα χορηγών συμπατριωτών και φίλων ΔΩΡΙΣΑΜΕ στο Γυμνάσιο – Λύκειο Λαμπείας το πρώτο Σχολικό λεωφορείο, το μοναδικό που κυκλοφόρησε σε Δημόσιο Σχολείο σε όλη την Ελλάδα πάλι με δική μας επιτυχή παρέμβαση το έτος 1998, στον τότε Υπουργό Μεταφορών (για του λόγου το αληθές βλ. άνω επισυναπτόμενη φωτογραφία).
            Τι να πούμε πλέον. Απλά αναρωτιόμαστε μήπως το «μορφωμένο μπουλούκι»  των ανά τας οδούς και ανά τας ρύμας περιφερόμενων οδοκαθαριστών, έχουν μεγαλύτερη παιδεία και αξία από την ανάγκη άνετης και ασφαλούς μεταφοράς των μικρών μαθητών μας…

Και ένα δεύτερο: Δεν προλάβαμε να καταγγείλουμε ότι έξω από το πρώην Δημαρχείο Λαμπείας σκουριάζει επί δυόμισι χρόνια και δεν χρησιμοποιείται, το ολοκαίνουριο απορριμματοφόρο αυτοκίνητο («σκουπιδιάρα») του πρώην Δήμου Λαμπείας, την επόμενη μέρα το εξαφάνισαν ως δια μαγείας!...

Ιδού!, το ολοκαίνουργιο απορριμματοφόρο, που επί δυόμισι (2 ,5) χρόνια έμενε
μέχρι πριν μια εβδομάδα στοιχειωμένο και σκούριαζε αχρησιμοποίητο  στη Δίβρη.

Όταν έγινε καταγγελία από αυτή εδώ την Ιστοσελίδα την επόμενη μέρα...
...εξαφανίστηκε (αναλήφθηκε!) ως δια μαγείας!

(βλ. σε σύγκριση τις δυο επισυναπτόμενες δυο φωτογραφίες)

Ηθικόν δίδαγμα: Και ο άγιος φοβέρα θέλει...

1 σχόλιο:

  1. ΘΑΥΜΑ ΕΝ ΔΙΒΡΗ κυρ' ΣΩΤΗΡΗ ΜΟΥ...
    Ανελήφθη κοτζάμ σκουπιδιάρα κυρ' Σωτήρη μου; Μυστήρια συμβαίνουν σ' αυτόν τον Δήμο! Για κοίτα μήπως το θαύμα αυτής της αναλήψεως μην και το ερμηνεύσουν οι κύριοι που έλυσαν το μυστήριον του Ερυμάνθειου Κάπρου και χεστεί η Δίβρη στο χρήμα από την συρροή εκατομμυρίων πιστών προς επίσκεψιν του ιερού τόπου της αναλήψεως της σκουπιδιάρας..! Να μια ευκαιρία για ανάπτυξη του τόπου!

    Με τιμή
    Δημήτρης Κανελλόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή