Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ τους σφετεριστές του «Ταμείου Μολυβιάτη» και άλλων κονδυλίων που ήσαν για τους πυρόπληκτους του 2007!...


Ο αείμνηστος γιατρός Αργύρης Μιχαλόπουλος, από τους εμπνευστές και πρωταγωνιστές
της Κίνησης Πολιτών  "ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΜΑΣ', έφυγε πολύ νωρίς αλλά ο σπόρος που
έσπειρε αρχίζει τώρα και αποδίδει καρπούς...
ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ
τους σφετεριστές του «Ταμείου Μολυβιάτη» και άλλων κονδυλίων που ήσαν για τους πυρόπληκτους του 2007!...


ΚΙΝΗΣΗ  ΠΟΛΙΤΩΝ
¨ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΜΑΣ¨

                               ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ     05/04/2014
Στις 10 Μαρτίου συμπληρώθηκε 1 χρόνος από την ίδρυση της Κίνησής μας.
Δραστηριοποιούμενοι μέσα σε αυτό το διάστημα σύμφωνα με την απόφαση που πάρθηκε την ημέρα εκείνη για αναζήτηση των αιτίων της απαξίωσης του Νομού και της  αναπτυξιακής  του καθήλωσης, κρίναμε σαν πρώτιστη υποχρέωσή μας ,να ασχοληθούμε με την εγκατάλειψη των πυρόπληκτων περιοχών του Νομού μας μετά τον εμπρησμό του Αυγούστου 2007.
Τα ιερά χρήματα του "Ταμείου Μολυβιάτη" αντί να πάνε στους ατυχείς πυρόπληκτους
της Ηλείας χρησιμοποιήθηκαν για ρουσφετολογικούς-πελατειακούς λόγους ή τα πήραν
άλλοι Νομοί που δεν κάηκαν και όχι η Ηλεία μας...
Απευθυνθήκαμε όπως ήδη γνωρίζετε στους αρμόδιους διοικητικούς φορείς για να πάρουμε απαντήσεις σχετικά με τη διαδρομή της ιδιωτικής οικονομικής και υλικής βοήθειας που έφτασε στην Ηλεία μετά την καταστροφή.
Μετά την γνωστοποίηση των δικών μας ενεργειών, κινητοποιήθηκε επί  τέλους και ο κρατικός μηχανισμός για την διερεύνηση της υπόθεσης, με έρευνα της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, εισηγήσεις –διαμαρτυρία του Αντιπεφερειάρχη Ηλείας στο Π.Σ. Δ. Ελλάδας, των Δημάρχων και άλλων φορέων.
Η έρευνά μας κατέληξε στο θλιβερό συμπέρασμα ότι οι δωρεές των φιλανθρώπων για την αποκατάσταση των πυροπλήκτων  πήραν ατραπούς αντί της ευθείας, το οποίο επιβεβαίωσαν και οι επίσημοι φορείς που προαναφέραμε με τα δικά τους πορίσματα και εισηγήσεις.
Στη συνέχεια, μετά τις παραπάνω αποκαλύψεις, απευθύναμε ανοικτή πρόσκληση   στην Πολιτική και Τοπική ηγεσία του Νομού, στα μέσα ενημέρωσης και άλλους αρμόδιους,  να  συστρατευθούμε  για την απαίτηση της διάθεσης του εναπομείναντος ποσού από τον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής Πυροπλήκτων ύψους 92.000.000 ευρώ από το σύνολο των 215.000.000 ευρώ που ήταν αρχικά, αποκλειστικά και μόνο για την αποκατάσταση των υποδομών της καμένης Ηλείας και την αποζημίωση των πυροπαθών, αφού οι όμοροι Νομοί που χαρακτηρίστηκαν πυρόπληκτοι με ελάχιστη συνολική καταστροφή, έχουν ήδη εισπράξει πολλαπλάσιες πιστώσεις από εκείνες που εισέπραξε η κυρίως  κατεστραμμένη Ηλεία από τον ανωτέρω Λογαριασμό.
Επειδή 8 μήνες από την πρόσκλησή μας δεν ανταποκρίθηκε κανένας στο κάλεσμά μας αποφασίσαμε να καταθέσουμε καταγγελία στα αρμόδια Δικαστικά όργανα για απόδοση Δικαιοσύνης σχετικά με το σοβαρό αυτό πρόβλημα που έχει ανακύψει σε βάρος του τόπου μας.
Στην καταγγελία εντάξαμε επίσης και  άλλο ένα παρόμοιο θέμα που μας γνωστοποιήθηκε. Πρόκειται για τη διάθεση 186.000.000 ευρώ που εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και διαβιβάστηκαν στο ΕΣΠΑ για ενίσχυση του επιχειρηματικού κόσμου των καμένων περιοχών της περιόδου του καλοκαιριού του 2007,  τα οποία με βάση τα παραστατικά που έχουμε στην διάθεση μας δεν έφτασαν ποτέ στην Ηλεία αλλά δόθηκαν- και αυτά!- σε άλλες περιοχές που δεν ήταν πυρόπληκτες, για ενίσχυση επιχειρήσεων και Μ.Κ.Οργανώσεων με την  προσχηματική αιτιολόγηση ότι έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, σαν να μην   θίχτηκε απ αυτήν όλη η Ελλάδα.
Την παραπάνω  καταγγελία με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, παραδώσαμε στους Οικονομικούς Εισαγγελείς κ.κ. Π. Αθανασίου και  Γ. Μπρή  σε συνάντηση που είχαμε στο γραφείο τους, στις 27/03/2014, με την παρουσία και  εκπροσώπων Συλλόγων της καμένης Επαρχίας Ολυμπίας,  τον  Πρόεδρο του  Συλλόγου Μακισταίων κ. Φ.  Βλάχο, το μέλος κ. Δ. Γρηγορόπουλο, και την   Πρόεδρο του Συλλόγου Χρυσοχωριτών κα. Π.Η. Κυριακοπούλου .
Κατόπιν αυτών αναμένουμε τις δικαστικές ενέργειες για την αποκατάσταση του δικαίου στην κατεστραμμένη Ηλεία, αφού αποδεικνύεται ότι  το εύλογο δεν το αντιλαμβανόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο.
Κατά τα άλλα οι Παράγοντές μας αγωνίζονται για την επανεκλογή τους στους ίδιους ή  και παραπλήσιους θώκους, για να θολώσουν την προοπτική μας, να μοιράσουν πάλι ελπίδα ,και να φθάσουμε  στο ίδιο πάλι αποτέλεσμα. Μια Ηλεία εκπροσωπούμενη μεν στα πολιτειακά όργανα, ανυπεράσπιστη όμως και έρμαιο    πολιτευτάδων  που δεν σέβονται ούτε την ιστορία της, ούτε το ανθρώπινο δυναμικό της, ούτε τον εαυτό τους τον ίδιο, που ακόμα και  παραβατώντας κακουργηματικά σε βάρος της υγείας των κατοίκων, της διοικητικής συνέχειας του Νομού, του περιβάλλοντος, και του μέλλοντός του, εμφανίζονται  ως ευεργέτες και ήρωες  και μάλιστα χειροκροτούμενοι   από  την ψυχορραγούσα  Ηλειακή κοινωνία.
 Μπράβο μας!
Ας τους στηρίξουμε!
Τους χρειάζεται λίγος  ακόμα  χρόνος για να μας αποτελειώσουν!
 Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωσή σας με ο τι νεώτερο προκύπτει.
 
Ενεργοί και ανιδιοτελείς Ηλείοι Πολίτες της Κίνησης "ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΜΑΣ",
συνεδριάζουν υπό το βλέμμα του αείμνηστου Πύργιου γιατρού Αργύρη
Μιχαλόπουλου που έφυγε πριν ένα χρόνο. Το παραπάνω κείμενο είναι ένα
μνημόσυνο Τιμής για τον μεγάλο απόντα.


ΣΑΣ  ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
                                                                                                                                                                     E-MAIL: giatinileiamas@yahoo.gr
                                                                                                                                                                                                                                                         http://giatinileiamas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου