Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΑΣ ΜΙΛΑΕΙ «ο τελάλης της Δίβρης Γιάννης Τσετσέλης» - Σεπτέμβρης του 2014...

ΣΑΣ ΜΙΛΑΕΙ
«ο τελάλης της Δίβρης
 Γιάννης Τσετσέλης»


Η ΝΕΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΔΙΒΡΗΣ

( Έτος 2ο - Σεπτέμβρης 2014 - Aρ. Φύλλου 21

Όταν ο Δήμος Αρχ.Ολυμπίας, οιυπεύθυνοι κρατικοί παράγοντες, η τοπική κοινωνία και η Κοινότητα  κοιμούνται και αδιαφορούν, εμείς επαγρυπνούμε και ενδιαφερόμαστε...
Και δια της εφημερίδας με τον ανωτέρω τίτλο:

 Θα σας ενημερώνουμε για μικρά και μεγάλα 

θέματα της κωμόπολης και θα επεμβαίνουμε

ΠΡΟΛΟΓΟΣ:
            Γιατί διαλέξαμε, αυτό το περίεργο τίτλο της ηλεκτρονικής εφημερίδας μας;
            Ο Γιάννης Τσετσέλης, για όσους δεν τον γνώρισαν, ήταν μια εμβληματική μορφή, μια «γραφική» (με την πιο καλή έννοια) φιγούρα της παλιάς καλής Δίβρης που έζησε και άφησε το ίχνος του επί πολλές δεκαετίες τον περασμένο αιώνα. Ενδεχομένως το όνομα «Τσετσέλης» να έχει περάσει σε πολλούς με κάποια απαξία, ως ενός φτωχού, καταφρονεμένου και όχι έξυπνου συμπολίτη μας. Ήταν όμως, από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες που άφησαν εποχή στην ιστορική κωμόπολη. Ελπίζουμε να δοθεί ευκαιρία να γράψουμε για την ψυχοσύνθεση, την καλοσύνη και να ξετυλίξουμε κάποιες ενδιαφέρουσες σημαντικές πτυχές της πολυσήμαντης αυτής προσωπικότητας, με τη διήγηση περιστατικών (το πλείστον σπαραξικάρδιων)  που σημάδεψαν όχι μόνο τον ίδιο αλλά όλη την τοπική κοινωνία της Δίβρης. Σήμερα θα περιοριστούμε σε λίγα.
            Ξεκινώντας αυτή τη μόνιμη ενημερωτική στήλη κάνουμε γνωστό στους εκλεκτούς αναγνώστες της «ΝΕΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΙΒΡΗΣ», ότι ο Γιάννης Τσετσέλης ήταν για ένα μεγάλο διάστημα ο επίσημος εκφωνητής, ο τελάλης της Δίβρης, δηλ. ο άνθρωπος που διαλαλούσε με την χαρακτηριστική και πολλές φορές ακατάληπτη φωνή του («ψεύδιζε» λίγο), όλα τα σημαίνοντα γεγονότα και τις ανακοινώσεις (ως είδος μεγαφώνου) που αφορούσαν τοπικά προβλήματα της Κοινότητας, χαρούμενα ή άσχημα νέα της ζωής της κωμόπολης, η αναγγελία προσωπικής εργασίας, η διανομή νερού για άρδευση κλπ, κλπ. Ήταν με λίγα λόγια η φωνή της συνείδησης της «Αγοράς» της Δίβρης. Ο ίδιος σχεδόν μοναχικός στη ζωή του και πάμφτωχος, για πολλές δεκαετίες ήταν ο «θεληματάς» (κι εδώ με την καλή έννοια) για να εξασφαλίζει τον επιούσιον άρτον και μάλιστα έχει μείνει παροιμιώδες σε διβριώτες και παραθεριστές (στους οποίους ήταν συμπαθέστατος) το περιβόητο «τσετσελόσημο» όπως είχε καθιερωθεί να λέγεται το φιλοδώρημα ή μπουρμπουάρ που έπαιρνε   ευχαρίστως όποιο κι αν ήταν και χωρίς γογγυσμόν…

Τα θέματα που θα παρουσιάζουμε θα είναι τηλεγραφικά διατυπωμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που θα συλλέγουμε, μαζί με τις συνοδεύουσες φωτογραφίες (παλιές και σημερινές) Σε μερικά θα υπάρχει μεγαλύτερη έκταση, ιδίως όταν υπάρχουν γραπτά ντοκουμέντα. Η χαρακτηριστική φωνή του αείμνηστου Γιάννη Τσετσέλη θα αντηχεί στεντόρεια σε λόγγους και λαγκαδιές όπως τότε, τον παλιό καλό καιρό…        Συνεχίζουμε.

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ κ. ΑΘΑΝ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΔΙΒΡΗΣ ( σχετικό με τον τίτλο της ηλεκτρονικής εφημερίδας. Ολόκληρη η ομιλία στο επόμενο περιοδικό «ΔΙΒΡΗ»)

«....Έχουμε τον Βάσσο τον Στεφανόπουλο, τον συμπατριώτη σας. Αυτόν τον γλυκύτατο άνθρωπο, τον απλό άνθρωπο που καταδεχόταν να μιλάει με τον Γιάννη τον Τσετσέλη σαν ίσος προς ίσον. Αυτό είναι ανθρωπιά, όχι αλαζονεία της εξουσίας σαν αυτή που επιδεικνύουν σύγχρονοί μας πολιτικοί. Ο Βάσσος ήταν αυτός που εισηγήθηκε το Σύνταγμα του 1950 και απέσπασε τα συγχαρητήρια όλων των πλευρών του Κοινοβουλίου. Ο Βάσσος ήταν λογοτέχνης και άφησε έργο που δυστυχώς λανθάνει, και νομίζω πως το Πολιτιστικό Κέντρο της Δίβρης με την επιθυμία του Σωτήρη και την βοήθεια τη δική μας, ίσως μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε το έργο του, έν τινι μέτρω, όσο μπορέσουμε, με μια πρώτη συλλογή τουλάχιστον και ελπίζουμε πως σιγά-σιγά θα βρίσκουμε τα σκόρπια κείμενά του.....»

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2014

Φωτο – Ρεπορταζ

v Ο εξαφανισμένος γιατρός της Δίβρης και ο θρασύτατος εμπαιγμός Κρατικών και Δημοτικών αρχών!...
Σημαντική κινητικότητα δημιουργήθηκε, μετά την αποκάλυψη που έγινε από τον πρόεδρο του «Συνδέσμου των εν Πάτραις Λαμπειέων», γιατρό κ. Αγγ. Ηλιόπουλο (ο οποίος μαζί με άλλους διβριώτες επισκέφτηκε τους υπεύθυνους σε θέματα Υγείας στο Νομό μας) ότι ο διορισμένος προ τριμήνου γιατρός στο Ιατρείο της Δίβρης, είχε γίνει άφαντος (!!!) και δεν είχε ούτε μια παρουσία...

 Μετά την απίθανη αυτή αποκάλυψη, έγιναν διαμαρτυρίες, υπήρξαν απανωτά δημοσιεύματα στον τοπικό Ηλειακό Τύπο αλλά και το Ραδιόφωνο του ΙΟΝΙΟΝ FM.
            Υπήρξε ένα πρώτο αποτέλεσμα αυτής της δραστηριότητας να εμφανιστεί ο ...εξαφανισμένος γιατρός και η υπόσχεση (με έγγραφο σε ...διπλωματική γλώσσα) της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας ότι ο γιατρός πλέον θα εξυπηρετεί την περιοχή της Λαμπείας και θα βγει πρόγραμμα επισκέψεων. Επειδή, όμως και στο παρελθόν υπήρξαν ανάλογες ή και πλέον ηχηρές υποσχέσεις, ας περιμένουμε την εξέλιξη. Εμείς (που επί ολόκληρες δεκαετίες αγωνιζόμαστε για το σοβαρό αυτό θέμα, με υπομνήματα-αιτήματα τεκμηριωμένες  προτάσεις και αναλύσεις κυρίως για την ανάγκη δημιουργία Κέντρου Υγείας στη Δίβρη) κρατάμε μικρό καλάθι στις υποσχέσεις, καθόσον σήμερα το πρόβλημα έλλειψης γιατρών (λόγω της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής περικοπών) είναι πανελλαδικό...
            Πάντως πρέπει να εξάρουμε την συντονισμένη αγωνιστική προσπάθεια των συμπολιτών μας που κατάλαβαν επιτέλους ότι μόνο η μαχητική διεκδίκηση φέρνει κάποιο αποτέλεσμα και όχι η τακτική με τα παρακάλια και η ...φιλική απαίτηση. Όμως, ως προς τις τελευταίες ενέργειες πρέπει να συγχαρούμε τους πρωταγωνιστές Συλλόγους Διβριωτών Πάτρας και Αθήνας (ΣΔΑ) ως και τους συμπαραστάτες διβριώτες. Γιαυτό το λόγο θεωρούμε υποχρέωση μας να αναδημοσιεύσουμε δυο χαρακτηριστικά κείμενα:  

«ΕΔΩ ΓΙΑΤΡΟΣ, ΕΚΕΙ ΓΙΑΤΡΟΣ,...

Επειδή δεν είμαι ειδικός θα ήθελα να ρωτήσω τον κύριο Λετζα (σ.σ. Δ/ντή του ΚΥ Σιμόπουλου) και τους 
διευθυντές του νοσοκομείου Αμαλιάδας και Πύργου  καθώς και τους  υπεύθυνους  της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας  τα εξής
α) Τα τελευταία χρόνια   τους διορισμένους αγροτικούς γιατρούς στο Ιατρείο Λαμπειας τους παίρνετε για να καλύψετε ανάγκες άλλων περιοχών, τις οποίες βαφτίζεται   Κέντρο Υγείας Σιμοπουλου ή Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Είναι νόμιμο αυτό να γίνεται επί μονίμου βάσης.
β) Οι αγροτικοί γιατροί έχουν την γνώση και εμπειρία να καλύπτουν επί μονίμου βάσης  τα κενά ειδικευμένων γιατρών στο νοσοκομείο Αμαλιάδας και αν την έχουν γιατί το νοσοκομείο Αμαλιάδος δεν προσλαμβάνει αγροτικούς γιατρούς.
γ)Αγαπητέ κύριε Λετζα  επικαλείστε ότι έχετε μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό. Όμως  πληροφορήθηκα ότι αυτές τις μέρες που ο Νομός μας έχει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, και οι ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό είναι αυξημένες εσείς λείπετε σε άδεια μέχρι της 25 Αυγούστου. 
Και ρωτώ πως γίνεται να υπάρχουν τόσες πάγιες ελλείψεις και στο πικ της δουλειάς εσείς και  άλλοι διευθύνοντες να παίρνεται άδεια.
Με εκτίμηση
ΘΥΜΒΡΑΙΟΣ (Θοδ. Κ. Ηλιόπουλος)»

(σ.σ. Ο κ. Θόδ. Ηλιόπουλος είναι από τους πρωταγωνιστές και η κινητήρια δύναμη για την μαχητική διεκδίκηση του γιατρού στη Δίβρη)

«ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΤΟ ΜΑΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ

  Για μια ακόμη φορά οι ηλικιωμένοι  περίμεναν τον γιατρό στον κήπο του Ιατρείου  Λαμπειας, δυστυχώς ο γιατρός δεν εμφανίστηκε. Το περίεργο είναι ότι οι υπεύθυνοι αυτή την φορά δεν αγνόησαν μόνο τις εκκλήσεις  των κατοίκων μιας ολόκληρης περιοχής ( πρώην δήμου Λαμπειας), αλλά 
αγνόησαν ακόμη και τις υποδείξεις της   6 ΥΠΕ που αναφέρει τα παρακάτω (βλέπε έγγραφο ΥΠΕ).
Όλοι εμείς (κάτοικοι περιοχής, σύλλογοι, κ.α) επειδή δεν βλέπουμε να έρχεται ο διορισμένος γιατρός μας, παρακαλούμε τον Δήμαρχο κ Κοτζιά να πάει σήμερα στον εισαγγελέα και να του εκθέσει τα γεγονότα. Ελπίζουμε ότι ο κ Κοτζιάς δεν θα καθυστερήσει γιατί το θέμα είναι επείγον και 
αφορά την υγεία των κατοίκων μιας ολόκληρης περιοχής.
Σημ. Αναφέρουμε ότι το  Κ.Υ.  Σιμόπουλου και το Νοσοκομείο Αμαλιάδας αγνόησαν το έγγραφο της ΥΠΕ γιατί φανταζόμαστε ότι η ΥΠΕ τους ενημέρωσε  τηλεφωνικά όπως έκανε με εμάς.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΒΡΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ»


v  Πρωτάκουστο!... Πρωτοφανές!..., μοναδικό, σε παγκόσμιο επίπεδο, για το βιβλίο Γκίνες.
Ανακοίνωση της Κοινότητας Λαμπειας (Δίβρης) Ηλείας που λέει:
 " Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΘΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΕΤ-ΤΕΤΑΡΤ-ΠΑΡΑΣΚ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ" (!!!)


Δηλαδή, ο γιατρός θα έρχεται στο Περιφερειακό Ιατρείο, όχι για να βλέπει και να εξετάζει ασθενείς, αλλά μόνο για συνταγογραφία!.,, 
Τέτοια κατάντια στην ιατρική περίθαλψη, ούτε στα βάθη της ζούγκλας... Και να σκεφτεί κανείς, ότι ο εν λογω γιατρός έχει διοριστεί μόνιμα στη Διβρη εδώ και 4 μήνες και έγινε άφαντος (δεν πάτησε το πόδι του, ούτε μια μέρα!!!!), ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι, οι Σύλλογοι όταν αποκάλυψαν την αθλιότητα της εξαφάνισης, γράψανε εφημερίδες και τότε οι κυβερνώντες Σαμαρο-Βενιζελο-Βοριδηδες, αντί να τον στείλουν στον Εισαγγελέα και να τον απολύσουν, του δίνουν εντολή (χάρη, μας κάνουν...) να πηγαίνει Δ-Τ-Π να γράφει συνταγές... Καλά
που δεν έστειλαν κανα παπά να διαβάζει ευχέλαια... Αιδώς!!.. 
Δηλαδή, από τη μια ο Σύλλογος Διβριωτων Αθήνας (βλ. φωτογραφία)
 δωρίζει στο Ιατρείο της Διβρης υπερσύγχρονο εξοπλισμό, και από την άλλη η αποθέωση της Αδωνιδο-Βοριδο περίθαλψης που μας βγάζει τη γλώσσα...
Δυο φορές Αιδώς!!...


v Επιτυχίες συμπολιτών στις Ανώτατες Σχολές
Σημαντικές επιτυχίες είχαν φέτος οι μαθητές και μαθήτριες, καταγόμενοι από την περιοχή της Δίβρης και των πέριξ χωριών. Εντυπωσιακές οι επιτυχίες και του Λυκείου Λαμπείας. Ενδεχομένως υπάρχουν και άλλες επιτυχίες, τα ονόματα των οποίων δεν μάθαμε.
·        Από το Λύκειο Λαμπείας
-Γαρδίκη Κων. Ευφοσύνη (από Δίβρη). Πέτυχε στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών
-Ηλιοπούλου Παν. Νεφέλη-Μαρία (από Δίβρη). Πέτυχε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κομοτινής
-Παντελής Κων. Ανδρέας (από Νουσά=Αστρά). Πέτυχε στη Σχολή Μηχανικών Πληροφ. Συστημάτων του Πανεπιστημίου Σάμου
-Παπαθεοδώρου Παν. Γεωργία (από Μορόχοβα=Πλάκα). Πέτυχε στη Σχολή Επιστημών της Εκπαιδ. και Αγωγής του Πανεπιστημίου Πατρών
-Τσάμης Ευστ. Κωνσταντίνος (από Δίβρη). Πέτυχε στη Σχολή Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών
·        Από άλλα Λύκεια
-Κουλέτου Παν. Ελεάνα (καταγωγή από Δίβρη). Πέτυχε στη Σχολή Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου
-Καρατζά Διον. Κωνσταντίνα (καταγωγή από Δίβρη). Πέτυχε στη Σχολή Μηχανολόγων-Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου
-Κατερίνα Αργ. Παπαδοπούλου (καταγωγή από Τσίπιανα). Πέτυχε στη Σχολή Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών
-Λεωνίδας Χρ. Στρεμπέλιας (καταγωγή από Τσίπιανα). Πέτυχε στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών

v  ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
·        Θάνατοι   
-Έφυγε η Γεωργία Χριστοπούλου, ετών 84 από τους Βασιλαίους Δίβρης, όπου και κηδεύτηκε
-Έφυγε ο Γιάννης Παν. Αθανασόπουλος, ετών 78 από τον Περαμαχαλά Δίβρης και κηδεύτηκε στην Αθήνα όπου διέμενε
-Έφυγε ο Γιάννης Λεων. Ανδριακόπουλος (Τρίγκας), ετών 75, από την Δίβρη-Καρυά και κηδεύτηκε στην Αθήνα όπου διέμενε
 -Έφυγε ο Γιάννης Στεφ. Ανδριακόπουλος (Τρίγκας), ετών 65, από την Δίβρη-Καρυά και κηδεύτηκε στην Αθήνα όπου διέμενε
-Έφυγε ο Ντίνος Παπακωνσταντόπουλος, ετών 85, από τα Τσίπιανα και κηδεύτηκε στην Αθήνα όπου και διέμενε.

·        Βαφτίσεις
-Ο Κώστας Στ. Αβράμης και η Αρχοντούλα, από τον Περαμαχαλά Δίβρης βάφτισαν το κορίτσι τους με το όνομα Σταυρούλα-Θεοδοσία
-Ο Χρίστος Σωτ. Σκουρλέτης και η Στέλλα από την Λαγκάδα Δίβρης βάφτισαν το αγόρι τους με το όνομα Κωνσταντίνος
-Ο Γιάννης Ανδρ. Σκουρλέτης από το Περαμαχαλά Δίβρης, βάφτισαν το αγόρι τους με το όνομα Ανδρέας 

·         Γάμοι
-Παντρέφτηκε στην Αθήνα η Νίκη Σωτηροπούλου (κόρη του Σωτήρη Σωτηρόπουλου από τους Γκρουστάδες Δίβρης), τον εκλεκτό της Κώστα Καραμιχάλη


v Συνεχίζονται τα έργα!...
ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ Η ΒΡΥΣΗ «ΠΑΝΩ ΓΑΒΡΟΒΙΚΟΣ»
Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα...
            Υπήρξε, όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, το όνειρο και η επιθυμία των απανταχού Γρουσταδιωτών Δίβρης αλλά και άλλων νοσταλγών Διβριωτών να γίνει όπως ακριβώς ήτα παλιά η βρύση του «Πάνω Γαβροβίκου» (η άλλη βρύση του «Κάτω Γαβροβίκου» βρίσκεται στην Ε.Ο. 111, που πηγάζουν από το βουνό «Αη-Κωνσταντίνος», παρ΄ αρχαίοις Φολόη με το αισθητικό δάσος των γάβρων). Η βρύση αυτή, έχει τη δική της ιστορία και μαζί με το δρόμο που οδηγεί στο πλάτωμα του «Λοζίσσου» υπήρξε κατά το παρελθόν  η τοποθεσία και η διαδρομή των ρομαντικών, των ερωτευμένων και γενικά των φυσιολατρών. Έχουν περάσει από εκεί μέχρι την δεκαετία του 1960, εκτός από τους προηγούμενους και διάσημοι  λογοτέχνες, ζωγράφοι, άνθρωποι των γραμμάτων, του πνεύματος, της επιστήμης και της πολιτικής. Σπουδαίοι περιηγητές (όπως ο Χρήστος Κορύλλος (βλ. επόμενη σελίδα) την έχουν περιγράψει πριν 135 χρόνια, από εκεί περνούσε και ο πρώτος δρόμος προς την Δίβρη των Αγωνιστών του 1821, των επισκεπτών  Βασιλέων Όθωνος και Αμαλίας και  άλλων ιστορικών προσώπων.
            Ήρθε λοιπόν η ώρα της εκ βάθρων επανακατασκευής με το ίδιο σχέδιο (που είχαμε από φωτογραφία των εγκαινίων του 1926) ακριβώς όπως πάλι ανακατασκευάστηκε τότε από του απανταχού Διβριώτες (κυρίως ομογενείς της Αμερικής, τους  αδελφούς Παπανδρικόπουλους), στη θέση της πρώτης που είχε συναντήσει ο περιηγητής Χρ. Κορύλλος το 1891.
            Βέβαια, η προσπάθειά μας πέρασε «από σαράντα κύματα», με τις δυσκολίες λόγω συνεχούς κατολίσθησης, λόγω της αδιαφορίας ή πολλές φορές της αντίδρασης τοπικών παραγόντων και άλλων εμποδίων. Ευτυχώς η σθεναρή στήριξη ορισμένων «ορκισμένων» διβριωλατρών, ξεπέρασε τις δυσκολίες και έκλεισαν  τα αυτιά τους σε κάποια ανόητα και πικρόχολα λόγια και πράξεις ελάχιστων κακοήθων και κακεντρεχών (θα διαβάσετε. λεπτομέρειες προσεχώς) και η βρύση έγινε πάλι ένα «κόσμημα», χάρμα ιδέσθαι...
Υπάρχει όμως, πολύς δρόμος να διανυθεί ακόμη μέχρι να γίνουν αυτά που έχουν προγραμματιστεί. Γιαυτό και η ΈΚΚΛΗΣΗ  για υλική και ηθική βοήθεια. Σε επόμενο χρόνο, θα διαβάσετε και την Επιστολή που έστειλε σε Ελληνοαμερικανούς διβριώτες (αλλά και στους ημεδαπούς συμπολίτες) ο κ. Κων/νος Χρύσανθου Ταβλάς, που μπορεί να μη γεννήθηκα στη Δίβρη την αγαπά υπερβολικά (τώρα ζει και εργάζεται στο Λονδίνο). Στην επιστολή αυτή θα δείτε και τους χορηγούς μας, και όλη την μέχρι τώρα προσπάθεια καθώς και τα υπολειπόμενα να γίνουν...
            Σε κάποιο επόμενο σημείωμα θα ανακοινώσουμε επισήμως ποιοι μας βοήθησαν με μεγάλες προσφορές (έργων και παραχωρήσεων γης) που θα μείνετε άναυδοι.

Ενισχύστε Βοηθείστε
Το έργο της επανακατασκευής της ιστορικής βρύσης του «ΠΑΝΩ ΓΑΒΡΟΒΙΚΟΥ»

Έτσι περιγράφει ο περιηγητής  Χρ. Κορύλλος το έτος 1891 στο βιβλίο του «ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΤΡΩΝ ΕΙΣ ΚΑΛΑΜΑΣ» την βρύση «Γαβροβίκος»

Η βρύση όπως ήταν στα εγκαίνια το 1926, όταν ανακατασκευάστηκε και τότε από τους «φιλοπόλιδες» Διβριώτες της εποχής εκείνης

Και όπως την ανακατασκευάζουμε σήμερα  το 2014, πάλι με την φροντίδα του «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΒΡΗΣ» και με δαπάνες των απανταχού Διβριωτών και φίλων της Δίβρης

 Και όπως κατασκευάστηκε τώρα ο δρόμος πρόσβασης στη βρύση

v  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου