Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016 -Ο "ΤΕΛΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΙΒΡΗΣ Γιάννης Τσετσέλης" σας ενημερώνει ...


ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ  2016


Ο "ΤΕΛΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΙΒΡΗΣ


Γιάννης Τσετσέλης" 
 

σας ενημερώνει με 


τα νέα της Δίβρης
     
 Η ΝΕΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΔΙΒΡΗΣ

( Έτος 4ο - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016 - Aρ. Φύλλου 37)

Όταν ο Δήμος Αρχ.Ολυμπίας, οιυπεύθυνοι κρατικοί παράγοντες, η τοπική κοινωνία και η Κοινότητα  κοιμούνται και αδιαφορούν, εμείς επαγρυπνούμε και ενδιαφερόμαστε...
Και δια της εφημερίδας με τον ανωτέρω τίτλο:

 Θα σας ενημερώνουμε για μικρά και μεγάλα 

θέματα της κωμόπολης 


ΠΡΟΛΟΓΟΣ:
            Γιατί διαλέξαμε, αυτό το περίεργο τίτλο της ηλεκτρονικής εφημερίδας μας;
            Ο Γιάννης Τσετσέλης, για όσους δεν τον γνώρισαν, ήταν μια εμβληματική μορφή, μια «γραφική» (με την πιο καλή έννοια) φιγούρα της παλιάς καλής Δίβρης που έζησε και άφησε το ίχνος του επί πολλές δεκαετίες τον περασμένο αιώνα. Ενδεχομένως το όνομα «Τσετσέλης» να έχει περάσει σε πολλούς με κάποια απαξία, ως ενός φτωχού, καταφρονεμένου και όχι έξυπνου συμπολίτη μας. Ήταν όμως, από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες που άφησαν εποχή στην ιστορική κωμόπολη. Ελπίζουμε να δοθεί ευκαιρία να γράψουμε για την ψυχοσύνθεση, την καλοσύνη και να ξετυλίξουμε κάποιες ενδιαφέρουσες σημαντικές πτυχές της πολυσήμαντης αυτής προσωπικότητας, με τη διήγηση περιστατικών (το πλείστον σπαραξικάρδιων)  που σημάδεψαν όχι μόνο τον ίδιο αλλά όλη την τοπική κοινωνία της Δίβρης. Σήμερα θα περιοριστούμε σε λίγα.
            Ξεκινώντας αυτή τη μόνιμη ενημερωτική στήλη κάνουμε γνωστό στους εκλεκτούς αναγνώστες της «ΝΕΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΙΒΡΗΣ», ότι ο Γιάννης Τσετσέλης ήταν για ένα μεγάλο διάστημα ο επίσημος εκφωνητής, ο τελάλης της Δίβρης, δηλ. ο άνθρωπος που διαλαλούσε με την χαρακτηριστική και πολλές φορές ακατάληπτη φωνή του («ψεύδιζε» λίγο), όλα τα σημαίνοντα γεγονότα και τις ανακοινώσεις (ως είδος μεγαφώνου) που αφορούσαν τοπικά προβλήματα της Κοινότητας, χαρούμενα ή άσχημα νέα της ζωής της κωμόπολης, η αναγγελία προσωπικής εργασίας, η διανομή νερού για άρδευση κλπ, κλπ. Ήταν με λίγα λόγια η φωνή της συνείδησης της «Αγοράς» της Δίβρης. Ο ίδιος σχεδόν μοναχικός στη ζωή του και πάμφτωχος, για πολλές δεκαετίες ήταν ο «θεληματάς» (κι εδώ με την καλή έννοια) για να εξασφαλίζει τον επιούσιον άρτον και μάλιστα έχει μείνει παροιμιώδες σε διβριώτες και παραθεριστές (στους οποίους ήταν συμπαθέστατος) το περιβόητο «τσετσελόσημο» όπως είχε καθιερωθεί να λέγεται το φιλοδώρημα ή μπουρμπουάρ που έπαιρνε   ευχαρίστως όποιο κι αν ήταν και χωρίς γογγυσμόν…

Τα θέματα που θα παρουσιάζουμε θα είναι τηλεγραφικά διατυπωμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που θα συλλέγουμε, μαζί με τις συνοδεύουσες φωτογραφίες (παλιές και σημερινές) Σε μερικά θα υπάρχει μεγαλύτερη έκταση, ιδίως όταν υπάρχουν γραπτά ντοκουμέντα. Η χαρακτηριστική φωνή του αείμνηστου Γιάννη Τσετσέλη θα αντηχεί στεντόρεια σε λόγγους και λαγκαδιές όπως τότε, τον παλιό καλό καιρό…        Συνεχίζουμε.

 Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ο τελάλης της Δίβρης, Γιάννης 
Τσετσέλης» ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΝΕΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ, ΤΩΡΑ ΜΕ 
ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ «ΔΙΒΡΗ»



Η «ΕΠΙΦΥΛΛΙΔΑ» του «ΤΕΛΑΛΗ»
ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ...
Θησέα, μην αργείς....
Της ΜΑΡΙΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗ - ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ 
Επιστροφή στον Σκείρωνα και τον Προκρούστη. Τα πάρκινγκ των εθνικών μας δρόμων, άντρα ληστών με Καλάσνικοφ που αντικατέστησαν το ρόπαλο του Περιφήτη. Καθημερινά απαγωγές νηπίων εν μέση οδώ. 10.000 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, που γλίτωσαν από την κόλαση του πολέμου και του θαλασσοπνιγμού, εξαφανίστηκαν ως διά μαγείας στην Ευρώπη της ασφάλειας και της ευημερίας.
Η θαλπωρή των Αλκυονίδων κάλπικη. Η αθωότητα των πεύκων μας απατηλή. Παντού στον δρόμο μας ενεδρεύει ο Σίνης ο Πιτυοκάμπτης. Η Κακιά Σκάλα δεν παρεκάμφθη, απλώς μετανάστευσε το κρεβάτι του Προκρούστη.
Τα διόδια μαζεύουν τις νταλίκες και τα τρακτέρ σαν κλωσσόπουλα, ενώ τα ΙΧ και τα λεωφορεία πληρώνουν με πιστωτική το τέλος ανακούφισης στις καφετέριες. Να, λοιπόν, που και στην άσφαλτο βλαστάνουν πειρατικές ιστορίες απ' αυτές που γοητεύουν τα παιδιά. Η μυστηριώδης νήσος της «Αθηνών - Κορίνθου»! Η Οδύσσεια της "Αθηνών - Θεσσαλονίκης"!
Δεν είναι μόνον ο Μινώταυρος όπου συνηθίζαμε να θυσιάζουμε τον ανθό για να στεριώσουν τα γιοφύρια κι οι πολλές λωρίδες ταχείας κυκλοφορίας. Είναι και οι ορδές των αγροτών, που με συνέπεια επιδημίας εφορμούν κατά τη χειμερία νάρκη των αγρών. Είναι και οι συμμορίες των πιστολέρο που καραδοκούν πότε το πιτσιρίκι θ' απαιτήσει ν' ανακουφιστεί στη φύση από τα καλούδια που το μπουκώνουμε στη διαδρομή.
Πάνε τα χρόνια που το ΙΧ στέγαζε τα παράνομα ζευγαράκια. Δεν είναι πια οι ματάκηδες που καραδοκούν για τσάμπα τσόντα. Ο θάνατος στήνει καρτέρι στα ερωτικά στέκια. Στο Χρηματιστήριο Αξιών η τιμή της ζωής πέφτει ταχύτερα απ' τους υπόλοιπους δείκτες και κανένα επιτόκιο δεν μπορεί ν' ανακάμψει απ' αυτή την κατρακύλα. Τίποτε δεν μας ασφαλίζει απ' τον καθημερινό κίνδυνο. Η ασφάλεια κατάντησε προσωπική υπόθεση, επειδή εξαγοράσαμε την ησυχία της ανωνυμίας με το ξεπούλημα κάθε αλληλεγγύης.
Τις προάλλες, στον σταθμό του ηλεκτρικού στην Ομόνοια, μια γριά μισοπάλαβη χτύπησε με την ομπρέλα της στο κεφάλι μιαν ανύποπτη κοπέλα και άρχισε να τη βρίζει πατόκορφα σαν εκπρόσωπο της γενιάς της απωλείας. Όλοι χάζευαν, ή έκαναν πως δεν καταλαβαίνουν, ενώ η μικρή έβαλε τα κλάματα. Κανείς δεν έτρεξε να την παρηγορήσει, να τη ρωτήσει αν πόνεσε.
Κάποιοι παππούδες έκριναν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να τα ψάλουν στη νεολαία, που δεν σηκώνεται στο λεωφορείο και που, όπως το έγραψαν και οι εφημερίδες, είναι ατομιστές και καλοπερασάκηδες. Κάποιοι νέοι πιο θαρραλέοι το πήραν προσωπικά κι άρχισαν να τους κοντράρουν. Τα πράγματα χόντρυναν όταν οι γέροι άρχισαν να βρίζουν τους γονείς των νέων που ευθύνονται για την ανατροφή που τους έδωσαν και, ενώ παρατάσσονταν οι γενιές σε θέση μάχης («άμες γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες» που χόρευαν κι οι Σπαρτιάτες), ως από μηχανής θεός ήλθε το τρένο.
Προφανώς τα αστυνομικά μέτρα δεν επαρκούν. Η Ελλάς παραμένει φρενοκομείον. Η Ευρώπη παραμένει φυλακή, με πάντα υπερπλήρη την πτέρυγα μελλοθανάτων. Τι να σου κάνει κι η κάθε κυβέρνηση;
Ίσως δεν χρειαζόμαστε παρά κάποιον δεκαεξάχρονο Θησέα να καθαρίσει για όλους μας.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016


ΦΩΤΟ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ

v Επί τέλους, το ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗ ΔΙΒΡΗ, λόγω του ότι φιλοξενεί στην Κοινότητά μας Μικρό Υδροηλεκτρικό Εργοστάσιο (ΜΥΗΕ)...
Οι αγώνες μας δεν πήγαν χαμένοι (αυτό να το βλέπουν μερικοί μερικοί που περιμένουν "το μάνα εξ ουρανού" να έρθει μόνο του)
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλετης υπόγραψε την σχετική Απόφαση που λέει
οριστικά και τελεσίδικα, αυτό που καθυστερούσαν άλλοι επί 5 ολόκληρα χρόνια:
«Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, υπέγραψε την απόφαση με την οποία εγκρίνεται η διάθεση των ποσών από σταθμούς Α.Π.Ε. που βρίσκονται σε μία ή περισσότερες Δημοτικές ή Τοπικές Κοινότητες, για τα έτη 2010-2014, σύμφωνα με το άρθρο 4, παρ. 5 της ΚΥΑ με αρ. πρωτ. ΑΠΕΗΛ/Α/Φ1/ οικ. 23840/23.12.2014 (ΦΕΚ Β' 3497/29.12.2014) «Επιμερισμός ειδικού τέλους στους οικιακούς καταναλωτές σε περιοχές όπου λειτουργούν σταθμοί ΑΠΕ».
Να σημειώσουμε ότι τη σημαία του αγώνα είχαν σηκώσει με επίμονα έγγραφα και παραστάσεις:
1. Το "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ" για την Διβρη
2. Ο κ. Κανελλόπουλος για την Αλφειουσα
3. Ο κ. Τσιγαρίδας για την Ευρυτανία
Και ενδεχομένως κάποια άλλοι....
Τελικά έγινε και ο επιμερισμός των 18 εκατομμυρίων Ευρώ σε όλες τις δικαιούχες Κοινότητες πανελλαδικά. Στη Δίβρη επιμερίστηκε για τα νοικοκυρά της το ποσό των 17.000 Ευρώ αναδρομικά από το 2010 μέχρι το 2014... Τώρα πως θα γίνει από εδώ και πέρα θα το δούμε στους Λογαριασμούς της ΔΕΗ όπου θα έχουμε καθαρή εικόνα. Πάντως σύμφωνα με την αρχική Απόφαση προβλέπεται ΔΩΡΕΑΝ ΡΕΥΜΑ (μόνο την αξία ρεύματος και όχι τις λοιπές κρατήσεις) μέχρι 2000 κιλοβατώρες και 50% έκπτωση από 2000 μέχρι 3000 κιλοβατώρες το 4μηνο(;).... Περιμένουμε να δούμε.
Αλλά για να αποδίδουμε «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η επιτυχία είναι μόνο δική μας (αυτό θα ήταν ανόητο να το ισχυριστούμε και δεν ζητάμε εύσημα), αλλά ότι εμείς δεν μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια και διεκδικούσαμε εδώ και πολύ καιρό αυτό που μας ανήκει δικαιωματικά και μάλιστα με δυναμικό τρόπο εκ καθήκοντος.
Το ευεργέτημα είναι ανταποδοτικό από το Νόμο γιατί το ΜΥΗΕ ιδιοκτησίας της εταιρείας ΒΑΣΕΚΡΑΦΤ του συμπολίτη μας κ. Τηλ. Φωτεινού, αποδίδει από τότε που λειτούργησε το νόμιμο ποσοστό στο Κράτος και τον Δήμο Αρχ. Ολυμπίας.... Αλλά;;; Ο μεν Δήμος «ποιεί την νήσσαν» και σπαταλούσε τα δικαιούμενα της Δίβρης, το δε Κράτος αργούσε...
Υπενθυμίζουμε ένα από τα έγγραφά μας (το τελευταίο) που στείλαμε ως «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ», αφού κανένας τοπικός ή δημοτικός παράγων δεν ενδιαφερόταν, που το έγγραφό μας αυτό έφτασε στα χέρια του αρμόδιου Υπουργού κ. Π. Σκουρλέτη  που αντέδρασε θετικά.
Διαβάστε το και πάλι...
«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ              
ΛΑΜΠΕΙΕΩΝ (ΔΙΒΡΙΩΤΩΝ) ΗΛΕΙΑΣ
«ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ»
ΤΚ 27063 Λαμπεία-Τηλ. 6972295293       Λαμπεία (Δίβρη) 18 Νοεμβρίου 2015
              Αρ. πρωτ.2269
ΑΝΑΦΟΡΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Προς
1. Το Γραφείο Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παν. Σκουρλέτη
2. Το Γραφείο Υπουργού Εσωτερικών κ. Παν. Κουρουμπλή
3. Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Ιω. Τσιρώνη
4. Υφυπουργό  Εσωτερικών κ. Γιάννη Μπαλάφα
5. Γεν. Γραμ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Απ. Αλεξόπουλο

ΚΟΙΝΟΠ: α) ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. Περαιβού και Καλλιρρόης 5 ΑΘΗΝΑ 10432
                  β) ΡΑΕ Πειραιώς 132 ΑΘΗΝΑ 11854

ΘΕΜΑ: Εννεάμηνη καθυστέρηση απόδοσης ειδικού τέλους στους δικαιούχους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος της Τοπικής Κοινότητας Λαμπείας Ηλείας, όπου λειτουργεί σταθμός ΑΠΕ, σύμφωνα με την ΚΥΑ αρ.ΑΠΕΗΛ/Α/Φ1/οικ.23840/23-12-2014 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 3497 Β/29-12-2014
Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί, κύριε Γεν. Γραμματέα
            Με λύπη μας, σας αναφέρουμε ότι ενώ η εν θέματι ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στο τέλος του περασμένου χρόνου και αφορά την απόδοση του ειδικού τέλους στους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος της ιδιαίτερης πατρίδας μας Λαμπείας (Δίβρης) Ηλείας,ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ακόμη, μετά παρέλευση τόσο πολλών μηνών.
            Η Πολιτεία σωστά θέσπισε αυτό ευεργετικό μέτρο για τα νοικοκυριά, ως ανταποδοτικό της εγκατάστασης στην Κοινότητά μας (όπως και στην Κοινότητα Αλφειούσας του Νομού μας και άλλων 260 σε όλη την Επικράτεια) σταθμού ΜΥΗΕ με παραχώρηση εδαφικών εκτάσεων, χρήση ύδατος κλπ και όχι βέβαια  ως κάποιο χαριστικό μέτρο. Δυστυχώς, παρά την ρητή Απόφαση περί «ισχύος από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» ολιγωρείτε  αδικαιολόγητα και αθετήσατε την υποχρέωσή σας. 
Και είναι απορίας άξιον ότι η αδιαφορία αυτή και η καταστρατήγηση Νομών και Διατάξεων της συντεταγμένης Πολιτείας, γίνεται από μια Κυβέρνηση της Αριστεράς που έχει και πρέπει να επιδεικνύει αυξημένη κοινωνική ευαισθησία, ιδιαίτερα για τα νοικοκυριά περιοχών  ορεινών και άγονων όπου εγκαταστάθηκαν Σταθμοί ΑΠΕ.
Μάλιστα σε ότι αφορά την περιοχή της ιδιαίτερης πατρίδας μας Λαμπείας Ηλείας, σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Κράτους είναι από τις 10 φτωχότερες περιοχές της χώρας!!... Επίσης η περιοχή Λαμπείας είναι ορεινή (με υψόμετρο περίπου 1000μ. υπέρ την θάλασσα) και άγονη. Και ως εκ τούτου, η απαίτησή μας για άμεση εφαρμογή του μέτρου καθίσταται πλέον επιτακτική και αναγκαία.
Επίσης με την ευκαιρία σας ενημερώνουμε, (και αυτό αφορά το Υπουργείο Εσωτερικών) ότι ο Δήμος Αρχ. Ολυμπίας (στον οποίο υπάγεται η Τοπική Κοινότητα Λαμπείας), ενώ εισπράττει από το έτος 2010  από την ΔΕΗ το 3% (εκ του τζίρου της επιχείρησης του ΜΥΗΕ της Λαμπείας) το παρακρατεί παράνομα (κατά πληροφορίες μας το δαπανά σε αλλότριες παροχές) και δεν το αποδίδει στην δικαιούχο Τοπική Κοινότητα Λαμπείας και μάλιστα σε επανειλημμένα έγγραφά μας στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου να μας δοθούν στοιχεία που πάνε αυτά τα χρήματα, μας αγνοούν προκλητικά.
Μετά την έκθεση των ανωτέρω
ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ
1ον: Να δώσετε εντολή στην ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. να εφαρμοστεί ΑΜΕΣΑ η αρ.ΑΠΕΗΛ/Α/Φ1/οικ.23840/23-12-2014  Απόφαση απόδοσης του τέλους στους δικαιούχους καταναλωτές ρεύματος της Τοπικής Κοινότητας  Λαμπείας Ηλείας.
            2ον: Να δώσετε επίσης εντολή να αποδοθούν τα  οφειλόμενα καθυστερούμενα ποσά του εννεάμηνου, με συμψηφισμό στους λογαριασμούς ΔΕΗ των δικαιούχων.
            3ον: Το Υπουργείο Εσωτερικών να ερευνήσει και να ελέγξει κατά Νόμον την παράνομη κατακράτηση και κακή χρήση του 3% εκ μέρους του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας και την απόδοση χρημάτων 5 ετών στην Τοπική Κοινότητα Λαμπείας.
            Εν αναμονή ενεργειών και απαντήσεώς Σας.
Με τιμή
Ο πρόεδρος
ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
(ιατρός, πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» και εκδότης του Ιστορικοί-Λαογραφικου περιοδικού «ΔΙΒΡΗ»)
Υ.Γ. Το παρόν να πρωτοκολληθεί και καταστεί δημόσιο έγγραφο  .»

v Το πιο καλό νέο. Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ αξιολογεί και  τοποθετεί προσεχώς στη Δίβρη Μηχάνημα Αυτόματης Ανάληψης ΑΤΜ!....
Πληροφορούμεθα ότι η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ξεκίνησε τη διαδικασία αξιολόγησης για  να τοποθετήσει Μηχάνημα Αυτόματης Ανάληψης Χρημάτων (ΑΤΜ). 
Όλη η προσπάθεια, ενέργεια και ιδέα ανήκει τον εκ καταγωγής Διβριώτη κ. Ανδρέα Ιω. Παπανδρικόπουλο που αυτή τη στιγμή είναι επιτυχημένος Διευθυντής του Υποκαταστήματος της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (πρώην ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ) Πελοπίου.
Εάν ευοδωθεί η πρόταση θα είναι μια σημαντική και επωφελής προσφορά για την Δίβρη, τους κατοίκους της και των γύρω χωριών, για τους καλοκαιρινούς παραθεριστές αλλά και τους περαστικούς που θα εξυπηρετούνται πολλαπλώς, χωρίς να αναγκάζονται να μεταβαίνουν  45-60 χιλιόμετρα μακρυά...
Το ευχόμαστε ολόψυχα και περιμένουμε


  v  Δικαίωση των αγώνων μας, και
    ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΡΧ. ΟΛΥΜΠΙΑΣ Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΡΑΤΩΔΟΥΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΜΕΧΡΙ 82% (!!) ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ-ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΒΡΗΣ....
Η Περιφέρεια ακύρωσε την παράνομη και παράτυπη Απόφαση που πήρε η πλειοψηφία του ΔΣ του Δήμου (πλην 3 Συμβούλων) με την οποία ήθελαν να αυξήσουν τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού στους δημότες.
Προσφυγή για την εξωφρενική αυτή απόφαση έκανε η Παράταξη της Αξιωμ. Αντιπολίτευσης του κ. Αηδονη στις 9-11-2015 και το "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚ
Ο ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ" στις 24-11-2015 (επειδή στη Διβρη η αύξηση ήταν τερατώδης 82%!!!)
Αποτέλεσμα:
1.Η Περιφέρεια ΔΕ έκανε πανηγυρικά δεκτή την προσφυγή της Παράταξης του κ. Αηδονη. Και παράλληλα αναφέρεται στη δική μας ΕΝΣΤΑΣΗ που δεν εξετάστηκε (καθόσον δεν χρειαζόταν, αφού είχε ήδη ακυρωθεί η πρωτοφανής Απόφαση)
2. Η ίδια δική μας ΕΝΣΤΑΣΗ διαβιβάστηκε παράλληλα στην κ. Εισαγγελέα Ηλείας, που άμεσα διέταξε Ανακρίσεις!!... (εκλήθη πρώτος και κατέθεσε ο πρόεδρος του «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΒΡΗΣ» στις 25 Ιανουαρίου 2016)  
Ο εστί μεθερμηνευόμενο ("...που το πάνε το παιδί, παλληκάρι στο κλουβί "....)
Έτσι γίνονται οι αγώνες για να μάθουν οι διαρκώς παρανομούντες στο Δήμο Αρχ. Ολυμπίας, οτι δεν μπορούν να οργιάζουν εις βάρος των δημοτών τους...
Διαβάστε όλο το σκεπτικό της Ακύρωσης, άνοιγμα στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» στο Ιντερνέτ ΑΔΑ:ΩΧ87ΟΡ1Φ-Η7Δ

v Γιατί ο Δήμος Αρχ. Ολυμπίας αρνείται πεισματικά να δώσει την ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ του έργου «Ανάπλαση της Αγοράς», να δούμε τι ακριβώς θα γίνει;;;
Ο εμπαιγμός και η προκλητική αναίδεια, έχει φτάσει στο κατακόρυφο. Δεν φτάνει που το έργο αυτό εδώ και πολλά χρόνια καρκινοβατούσε με υπαιτιότητα της Δημοτικής αρχής, δεν φτάνει που κινδύνευσαν να χαθούν τα χρήματα, δεν φτάνει που από το αρχικά προγραμματισθέν έργο (από «Γαβροβίκο» σε «Μοριό» ...κόντυνε από τα 2 χιλιόμετρα στα 150 μέτρα, δεν φτάνει που σπατάλησαν 60.000 Ευρώ για μια παράνομη (χωρίς Διαγωνισμό) μαϊμού-ζωγραφιά Μελέτη...., κλπ, κλπ. Οι αρμόδιοι του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας αρνούνται να δώσουν όχι μόνο σε μας (το «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ») που ζητήσαμε επισήμως, αλλά και στον Μηχανικό κ. Χρύσανθο Ταβλά την ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ να δούμε τι επιτέλους θα γίνει σε αυτή την περιβόητη «Ανάπλαση»...
Γιατί το κρατάνε εφτασφράγιστο μυστικό; Ενώ θάπρεπε  πρώτα και κύρια να ενημερώσουν τον κόσμο της Δίβρης και ιδίως εκείνους που θα τους ζητήσουν να γίνει η οποιαδήποτε παρέμβαση στην ιδιοκτησία τους;
Ως γνωστόν, η απόφαση που πάρθηκε από το ΔΣ του Δήμου (με  σύσταση-προτροπή του αρμόδιου Υπουργείου, καθόσον δεν είχαν ζητήσει υπέυθυνες δηλώσεις των ιδιοκτητών) είναι ο αναπλασμένος πεζόδρομος  «θα γίνει επί των υπαρχόντων πεζοδρομίων»(!!!) και άρα θα αλλάξει ο Μανωλιός και θα βάλλει τα ρούχα του αλλιώς... Δηλαδή μηδέν στο πηλίκον.
Και έρχονται ο συμπολίτες της τελευταίας εφημεριδούλας «ΕΝΤΟΣ» να μας πληροφορήσουν (άραγε έχουν την ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ και δεν την κοινοποιούν στους κατοίκους;) «ότι προβλέπεται να γίνει πεζόδρομος 1,2-1,5 μέτρων».... (λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο βεβαίως). Μάλιστα, παλιότερα μιλούσαν για μελλοντικούς «δακτυλοδεικτούμενους», τώρα μιλάνε ότι εναπόκειται «πατριωτική φιλοτιμία» των ιδιοκτητών, αφού η απόφαση του Δήμου και του Υπουργείου άλλως κελεύει...
Δυστυχώς, υπήρξε η μοναδική ευκαιρία να γίνει ένας περιπατητικός πεζόδρομος από τη μια άκρη στη άλλη στο κέντρο της Δίβρης και χάθηκε.  
Ας ευχηθούμε να μην ισχύσει η  λαϊκή παροιμία «ήτανε στραβό το κλίμα, τόφαγε κ ο γάιδαρος»!...  (σ.σ. η ομοιότητα των υπεύθυνων με τα συμπαθή φυτά και ζώα είναι εντελώς συμπτωματική....)

v     ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ!!!!....
Ε!, Οχι ρε παιδιά...
Είπαμε να λυπηθούν οι συνέλληνες για το νεαρό τραγουδιστή Παντελίδη, που έχασε τη ζωή του στο τροχαίο, που όπως λέει ο Ιαβέρης (που αγωνίζεται εναντίον του Μολώχ της ασφάλτου) χάνονται καθημερινά στην Ελλάδα σαν να πέφτει ένα αεροπλάνο σε κατοικημένη περιοχή!!... (Βλ http://all4fun.gr/index.php…)
Είπαμε να πάνε και να βάλουν λουλούδια, στο τόπο που σκοτώθηκε το ίνδαλμά τους, όσοι θαύμαζαν τα νυχτερινά τραγούδια του και
 τάσπαζαν στις λουλουδάτες πίστες τις μεταμεσονύκτιες ώρες.... Ναι.
Αλλά να φύγει την ώρα του μαθήματος, ολόκληρο Σχολείο και να πάει στον τόπο του δυστυχήματος, πάει πολύ.... 
Είναι ένα μικρό δείγμα της αγωγής και της παιδείας που δίνουμε στα παιδιά μας. Και η τηλεπαρουσιάστρια να διαβάζει "το συγκινητικό σημείωμα που άφησε η 5χρονη μικρή Έλενα"(!!!). Πότε πρόλαβε η μικρή Έλενα, να μάθει τόσα γράμματα και να αποκτήσει τέτοια πολιτιστική κουλτούρα; Άγνωστον, όπως άγνωστος και άβυσσος η ψυχή των γονέων!!!...
Και τόσο μεγάλο πλήθος λαού, και αφιέρωση τόσες ατέλειωτες τηλεοπτικές ώρες, ενώ στο δυστύχημα του Θόδωρου Αγγελόπουλου ελάχιστα λεπτά (ή καθόλου στα ιδιωτικά Κανάλια) που σκοτώθηκε την ώρα της δουλειάς του από τροχαίο και όχι γυρνώντας από ξενύχτι....
Δεν ξέρω τι να πω εγώ, ο άσχετος. Ίσως γιατί δεν γνώριζα καν, ούτε ήξερα τα τραγούδια του άτυχου νέου....
Μα, τα μικρά παιδιά;;;;

                  v  Η ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΧΟΡΟΙ των «όπου γης» Διβριωτών!...
(Σ.Σ. Εμείς, η ΠΕΕΔ και το «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ», φέτος δεν κόψαμε Βασιλόπιτα, ούτε χορό κάναμε στην Αθήνα. Ίσως υπολογίσαμε την γενικότερη οικονομική κρίση, ίσως γιατί έχουμε ρίξει το βάρος στις καθιερωμένες καλοκαιρινές Εκδηλώσεις πού κάνουμε στην πατρώα Γη Δίβρη (ετοιμαζόμαστε από τώρα για να παρουσιάσουμε στις 20 Αυγούστου μια μεγάλη έκπληξη.
Όμως χαρήκαμε, γιατί όλοι οι Διβριώτες (εκτός ημών) έκοψαν την πίτα τους και το γλέντησαν. Και οι Διβριώτες της Ηλείας (Πάτρας και Αθήνας) και οι αδελφοί Διβριώτες της Βορ. Ηπείρου και της Φθιώτιδας... Τιμής Ένεκεν, ας αρχίσουμε από τους τελευταίους).

1. Η νέα γενιά των ΔΙΒΡΙΩΤΩΝ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ
Κόβει την πίτα του και γλεντάει στην Αθήνα....
Είναι τα νέα παιδιά της αδελφής Διβρης, που τα περισσότερα γεννήθηκαν μέσα στη Ελλάδα μετά την μεγάλη έξοδο της 10ετιας του 1990.
Προσπάθησα στις φωτογραφίες να δω, εκείνους τους αδελφούς Διβριωτες της Βορ. Ηπείρου (τον μπάρμπα Χαράλαμπο Κίτσιο, τον Βασίλη Κούρη, τον Φίλλιπο Λιαγκο, τον Βασίλη Παντο, τον Λευτέρη Κίτσιο, τον Γιάννη Λιαγκο, τη δασκάλα Σπυριδούλα, το Σωκράτη Λιαγκο και όλους εκείνους που μας υποδέχτηκαν στη ηρωική επίσκεψη μας στα Άγια χώματα τους το 1992) αλλά εις μάτην...
Νοσταλγώ, εκείνες τις στιγμές κι αυτούς τους δυο φορές Διβριώτες... Άμποτε, να πραγματοποιήσω το αποχαιρετιστήριο ταξίδι μου εκεί ψηλά στο Διβροβούνι να βρεθώ με τους προαιώνιους αδελφούς μου που τόσο μας τίμησαν και τους τιμήσαμε...
Κι αυτός ο σημερινός Σύλλογος τους φτιάχτηκε μαζί με μας, στον πρώτο ερχομό τους στη μητέρα (ή μητριά) Ελλάδα... Και δεν ξέρω αν οι νεώτεροι Διβριωτες, το γνωρίζουν αυτό.
Πάντως, είναι γλεντζέδες και χορευταράδες με τα παραδοσιακά τραγούδια τους!!!...
2. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διβριωτών Φθιώτιδας (Λαμίας) επίσης, όπως κάθε χρόνο, έκανε τον Αποκριάτικο χορό του...
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΒΡΙΩΤΩΝ. Όλοι ήταν εκεί, στο Κέντρο «ΤΕΜΠΕΛΗΣ» στο ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟ.
Η αίθουσα κατάμεστη από κόσμο, Διβριώτες και φίλοι της Δίβρης που χρόνια τώρα τιμούν την δραστηριότητα, την προσφορά τους, στην παράδοση, τον πολιτισμό, τον εθελοντισμό. Βραβεύτηκαν οι επιτυχόντες στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση της περασμένης χρονιάς, με καταγωγή από τη ΔΙΒΡΗ, και το γλέντι άρχισε. Το κέφι περίσσευε, τα χορευτικά τους κατέπληξαν τους παρευρισκόμενους, και τους βρήκε το πρωί να χορεύουν...
3. Η παροικία της ΔΙΒΡΗΣ ΗΛΕΙΑΣ στην Πάτρα, δια του "Συνδέσμου των εν Πατραις Λαμπειεων "η Αγ. Τριάς" (που τώρα για λόγους συντόμευσης και ευκολίας, ονομάζουν "ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΒΡΙΩΤΩΝ ΠΑΤΡΑΣ"),
Έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, με τη συμμετοχή ικανού αριθμού συμπατριωτών. Και διασκέδασαν αρκούντως σε πατριωτική ατμόσφαιρα.

Να σημειώσουμε ότι ο "Σύνδεσμος" έχει σημαντική και ενδιαφέρουσα ιστορία. Λειτουργεί από το 1928 , ήταν ο πρώτος Σύλλογος Ηλείων στην Πάτρα και έχει να επιδείξει τεράστιο Πολιτιστικό, Κοινωνικό και Αναπτυξιακό έργο για την γενέτειρα Διβρη και τα πέριξ χωριά του π. Δήμου Λαμπειας....
Μια ιστορία που είναι καταγεγραμμένη στο τοπικό Τύπο ("ΝΕΟΛΟΓΟΣ", "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ" κλπ) αλλά και στο Αρχείο του "Συνδέσμου" που ελπίζουμε να αναδειχτεί κάποτε, από τους σημερινούς διοικούντες.
4. Και ο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΒΡΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ», έκοψε την πίτα και πραγματοποίησε τον Αποκριάτικο χορό του στο κέντρο «ΚΑΣΤΡΟ».

Συνδυάστηκε η Εκδήλωση με μια εξαιρετική χειρονομία, αυτή της απόδοσης τιμητικής πλακέτας τον Διβριώτη γιατρό κ. Μαρίνο Τσουρούλα  για την ιατρική προσφορά του και εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας στο Νοσοκομείο που εργαζόταν και για το γεγονός ότι είχε θητεύσει και Πρόεδρος του Συλλόγου τους παλιότερα (Ο Μαρίνος είναι γιος του φωτισμένου δασκάλου μας  αείμνηστου Νίκου Τσουρούλα, τον οποίο το ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ τίμησε σε ξεχωριστή Εκδήλωση)
Οι συμμετασχόντες διασκέδασαν και χόρεψαν με ξεχωριστό κέφι μέχρι πρωίας.

             v   ΜΙΚΡΑ και ΜΕΓΑΛΑ ΝΕΑ
·        Δέματα με ρουχισμό για τα προσφυγόπουλα ετοίμασαν οι μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Λαμπείας, και τα έστειλαν σε μια Εθελοντική Οργάνωση για να τα προωθήσει. Ήταν μια ευγενική  αξιέπαινη πράξη αλληλεγγύης προς τον κατατρεγμένο αυτό κόσμο που ξεσπιτώθηκε από τους καταστροφικούς πολέμους και μια ενέργεια που σφυρηλατεί τα πλέον αγνά αισθήματα στην μαθητιώσα νεολαία μας.
Ενα δικό μου μικρό αφιέρωμα στους πρόσφυγες
Μοιρολόι στα χαλάσματα!!!!!...,

Τα λογια του με ανέβασαν στους έβδομους ουρανούς της ανθρώπινης ύπαρξης και η μουσική του μπηκε βαθια στα έγκατα της ψυχης...
Τρέμω μηπως κάποιος μου φανερώσει την γνησια ερμηνεια στα σπαρακτικά λογια, γιατί εγω ηδη εκανα την δική μου μετάφραση και δεν θελω να μου τη χαλάσει κανένας....
Οσο για το μουσικό όργανο, φρονώ οτι το πλεον αυθεντικό Στραντιβαριους βιολί ή η αξιας 45 εκατ. δολαρίων Βιόλα του 1719, ωχριούν μπροστα στο αυτοσχέδιο όργανο του μεγαλου Ομηρικού εμβληματικού γέροντα της εικόνας!!!..

.
Δείτε και ακούστε (ή πατείστε παρακάτω στη λέξη βίντεο) :
https://www.facebook.com/100003112011369/videos/744061709040889/
Ο ‎علاء القاضي‎ πρόσθεσε ένα νέο βίντεο.
·        Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο της Πάτρας στη Δίβρη. Παράσταση με έργο του μεγάλου Ρώσου συγγραφέως Τσέχωφ στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου  έδωσε ο θίασος του Θεάτρου. Δε είχε συμμετοχή ο διευθυντής του Θεάτρου εξαίρετος ηθοποιός  Κώστας Καζάκος. Την παρακολούθησε ικανοποιητικός αριθμός μικρών και μεγάλων συμπολιτών θεατών.
·        Έγινε εγκατάσταση του εξοπλισμού του «Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης» στο κτίριο του «Αρχοντικού Πετραλιά».  Ελπίζουμε και αναμένουμε να μπει μπροστά σε λειτουργία όχι μόνο στον τομέα αυτό αλλά και ως Εκθετήριο κειμηλίων της οικογένειας των δωρητών Πετραλιά αλλά και Ολυμπιακών ώστε να εκπληρώσει την αποστολή του, καθόσον δαπανήθηκαν τόσα χρήματα και είναι κρίμα να παραμένει ανενεργό τόσα χρόνια με υπαιτιότητα του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας.
·        Μοιράζουν ... «αντίδωρα» στους μαθητές του Γυμνασίου. Μάθαμε ότι ο Δήμος Αρχ. Ολυμπίας δια του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγύης μοίρασε πορτοκάλια στους μαθητές. Επίσης η Μητρόπολη Ηλείας μοίρασε τσουρέκια στους μαθητές.... Πολλή γαλαντομία κυκλοφορεί τελευταία στον αέρα της Λαμπείας.....
·        Ο αιδεσιμότατος ιερέας της ενορίας Ορεινής π. Φίλιππος Πέτρου (κάτοικος Δίβρης), πρωτοστάτησε και εκπροσώπησε τους αγροτοκτηνοτρόφους της περιοχής μας με δυναμικό τρόπο. Συμμετείχε στο συλλαλητήριο της πλατείας Συντάγματος κάνοντας δηλώσεις και σηκώνοντας ψηλά την αγωνιστική γροθιά του στις Τηλεοράσεις. Επίσης αυθημερόν συνοδευόμενος από τις κάμερες της Τηλεόρασης του ΑΛΦΑ, 
μπήκε στον στάβλο του (με το καλυμμαύχι ο ευλογημένος...) για να δείξει στο πανελλήνιο τι περνάνε οι (μισθοδοτούμενοι από το Δημόσιο, βεβαίως) παπάδες που αναγκάζονται να ποτίζουν και να ταΐζουν τα «πράματά» τους.
·        Μια ακόμη ληστεία στη Δίβρη. Κουκουλοφόροι μπήκαν τη νύχτα στο σπίτι της άτυχης συμπολίτιδος Θεώνης Μπόμπα 69 ετών, στη συνοικία Μπαρμπότα, την έδεσαν με σεντόνι και της πήραν 1.500 Ευρώ και έφυγαν ανενόχλητοι. Η Αστυνομία κάνει προσπάθεια να βρει τους δυο δράστες που το πιθανότερο να είναι ντόπιοι και να ήξεραν ότι η παθούσα είχε στο σπίτι της χρήματα. 

  
        v Γεγονότα της Δίβρης και της γύρω περιοχής από δημοσιεύματα εφημερίδων του περασμένου αιώνα!...
Σήμερα εφημ. «ΠΑΤΡΙΣ» Πύργου του έτους 1939
Εγκαινιάζουμε από σήμερα και στο εξής αυτή τη σημαντική στήλη. Και τούτο χάρη στον εκλεκτό φίλο συγγραφέα-ερευνητή κ. Λεωνίδα Καρνάρο που αναδιφώντας τα αρχεία των  τοπικών εφημερίδων («ΝΕΟΛΟΓΟΣ», «ΠΑΤΡΙΣ» κ.ά.) του περασμένου αιώνα πριν 60-70-80 - 90-100 ετών  μας στέλνει δημοσιεύματα που αφορούν τη Δίβρη και την γύρω περιοχή. Έτσι μαθαίνουμε σημαντικά γεγονότα που εν πολλοίς ήταν άγνωστα...
Σήμερα, βλέπουμε ότι πως ξεχώριζαν μεταξύ των  προσωπικοτήτων της Ηλείας οι καταγόμενοι από την Δίβρη (Τάκης και Πολύβιος Στεφανόπουλοι, Γιώργος Καρανικολός, Διονύσιος Σαρατσόπουλος, δηλ 4 διβριώτες από τους 7 προβαλλόμενους Ηλείους) και αναγγελία του αρραβώνα του δασκάλου μας Νίκου Τσουρούλα.  
εφημ. «Πατρίς» Πύργου της 31-3-1939

εφημ. «Πατρίς» Πύργου της 4-5-1939

εφημ. «Πατρίς» Πύργου της 5-5-1939

εφημ. «Πατρίς» Πύργου της 9-7-1939


v ΒΙΒΛΙΑ και ΕΝΤΥΠΑ συμπολιτών μας
·        Λογοτεχνικό περιοδικό «ΟΡΟΠΕΔΙΟ» με θέματα υψηλής πνευματικής στάθμης  που εκδίδει ο εκ Νεμούτας συγγραφέας Δημήτρης Κανελλόπουλος
Το ΟΡΟΠΕΔΙΟ βρίσκεται σε όλα τα σημεία πώλησης του πρακτορείου ΕΥΡΩΠΗ, σε όλες τις μεγάλες πόλεις και στο τηλ. 6976408666
·        Το νέο βιβλίο «ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ», ένα φωτογραφικό ταξίδι στα πανέμορφα Ιερά Προσκυνήματα της Ηπειρώτικης γης που εκδίδει ο εκ Δίβρης καταγόμενος Δημήτρης Ηρώδη Σωτηρόπουλος
Το βιβλίο θα βρείτε σε Βιβλιοπωλεία και στο τηλ. 6978619094
·        Η εφημερίδα «ΕΝΤΟΣ της Δίβρης» που εκδίδει συντακτική Ομάδα διβριωτών συμπολιτών με ποικιλία θεμάτων, τοπικού και γενικού χαρακτήρα
Η εφημερίδα κυκλοφορεί σε ηλεκτρονική μορφή και σε έντυπη στη Δίβρη.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους αναγνώστες  της Ιστοσελίδας αυτής για την αποδοχή και τον ενθουσιασμό που έδειξαν στα προηγούμενα δημοσιεύματα:
  Η «ΖΩΣΑ ΙΣΤΟΡΙΑ» ΤΗΣ ΔΙΒΡΗΣ ΜΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Ανοίγουμε τον Φάκελο-«Αδαμαντορυχείο» του Νίκου Σωτηρόπουλου, για τη ζωή και τη δράση του «ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΛΑΜΠΕΙΕΩΝ ¨Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ¨» (1951-1967)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου